Teema: Toitumine
Pealkiri:
Sool. Suhkur. Rasv. Kuidas toidutööstuse gigandid meid konksu otsa püüdsidAutor(id): Michael Moss, toimetaja Vihmar Tiina
Kujundaja: Teevi Soop
Kirjastus: Helios
Linn: Tallinn
Aasta: 2013
Originaalkeel: inglise keel
Tõlkija: Imagoline OÜ
ISBN: 9789949948840
Lehekülgi: 360
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 150 × 235 mm
Suurus: tavaformaadist veidi suurem ja pehmete kaantega raamat
Sisu:
Esimest korda ajaloos ületab nüüd Hiinas ülekaaluliste inimeste arv alakaaluliste inimeste arvu. Mehhiko elanike rasvumismäär on viimase kolmekümne aastaga kolmekordistunud. Ühendkuningriigis on ülekaalulised enam kui 60 protsenti täiskasvanutest ning 30 protsenti lastest, kuid Ameerika Ühendriigid on endiselt kõige «rasvunum» riik maailmas. Inimesed on soolast, suhkrust ja rasvast sõltuvuses. Suured toiduettevõtted kasutavad neid lihtsaid koostisaineid, et soodsalt võimalikult suurt ihalust tekitada.
Käesolevas raamatus uurib Pulitzeri auhinna laureaat Michael Moss seda, kuidas tuntuimad (ja suurimate kasuminumbritega) ettevõtted ja kaubamärgid on viimase poole sajandi jooksul tegutsenud. Lugeja juhatatakse laboritesse, kus toiduteadlased kasutavad tipptehnoloogiat, arvutamaks välja suhkrut sisaldavate jookide «joovastuspunkti«. Autor kaevab välja toidutööstuse tubakafirmadelt õpitud reklaamikampaaniad, mis juhivad tähelepanu kõrvale nende toodete terviseriskidelt. Samuti näitab autor, kuidas on töödeldud toidu valmistajad inimeste tervist mängu pannes ikka ja jälle soovinud tarbimist ja oma kasuminumbreid suurendada.
Oled sa valmis lugema tõde selle kohta, mis su toidukorvis tegelikult on?
Originaali pealkiri Salt, sugar, fat : how the food giants hooked us. Eesti keeles
Märksõnad toitumine
toitumistavad
majanduslikud aspektid
toiduainetööstus
rasvad
suhkur
sool
dieet
kahjulik toime
Ameerika Ühendriigid
Hind:
20,00 EURTeema
Toitumine alla viimati lisatud:
Toimetanud: Elisa Oras, Mariin Manglus, Toortoit. Paradiisi Maitse toortoidu retseptiraamat,
Paradiisi Maitse, 2013, hind: 14,00 eurot
Pierre Dukan, Ma ei oska kõhnuda. 10 miljonit prantslast ei saa eksida! Püsiv kaalulangus Prantsuse imedieedi järgi,
Ersen, 2013, hind: 16,00 eurot
Anthony Warner, Tige kokk: pahateadus ja tõde tervisliku toitumise kohta,
Argo kirjastus, 2018, hind: 14,00 eurot
Tervis Pluss ; koostajad Sirje Maasikamäe, Reeli Maasikamäe, Evelin Kivilo, Kalorid ja rasvad. Kaloritabelid, trenninõuanded, toitumissoovitused,
Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 5,00 eurot
Madleen Simson, Egle Oja. Sisutoimetaja ja eessõna: Kai Teeäär, Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele. Kuidas toitumise muutmisega leevendada õpiraskusi, hüperaktiivsust, autismi ja keskkonnamürkidega seonduvaid terviseprobleeme,
Stella Borealis, 2010, hind: 15,00 eurot
Monica Grenfell, Saledad sääred ja reied,
Ersen, 2002, hind: 4,00 eurot
Mai Maser, Igaühele oma tõde. 30 võimalust sobiva dieedi valikuks,
Pegasus, 2005, hind: 14,00 eurot
Frida Felicia Vennerød-Diesen, Lapsed sööma. Mida, miks ja kuidas lastele süüa meeldib?,
Helios, 2024, hind: 21,00 eurot
Urmas Kokassaar, Mihkel Zilmer ja Tiiu Vihalemm, Normaalne söömine,
Avita, 2004, hind: 10,00 eurot
Selma Teesalu, Isikupärane toitumine ja soolestik,
Tervisekirjastus OÜ, 2019, hind: 23,00 eurot
Toitumine all on 380 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!