Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
33 külma suvesuppiAutor(id): Peeter Kard
Kujundaja: Omar Volmer
Kirjastus: Perona
Linn: Pärnu
Aasta: 1991
Originaalkeel: eesti
Lehekülgi: 40
Seisukord: veidi kulunud kaaned, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 145x200 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
Kuumadel suvepäevadel on maitsvaks ja kosutavaks lõunasöögiks külmad suvesupid. Tuntumad neist on slaavi köögist pärinevad kaljasupid ehk okroškad ja külmad punapeedisupid. Teistes rahvusköökides kasutatakse supivedelaks ka hapupiima, keefiri, jogurtit, aedviljade ja seente keeduleent, liha ja kalapuljongit. Külmadele suppidele lisatakse hapukoort, keedetud mune ja rohkesti maitserohelist. Põhiaineteks on liha, kala, aedviljad, seened ja muu käepärane. Hädakorral võib liha asendada mõne odava vorstiga. Need supid serveeritakse hästi külmalt ja mõnikord antakse kõrvale ka toidujääd. Ärgem unustagem, et meie soola või suhkruga maitsestatud ja hapupiimaga segatud kamajahu on ka tegelikult külm supp ja kamaretsept on üldse üks iidsemaid tänapäevani säilinud retsepte maailmaköögis.
Hind:
2,00 EUROtsing autori järgi:
Peeter Kard, 33 omletti,
Perona, 1990, hind: 2,50 eurot
Peeter Kard, 33 pannkooki,
Perona, 1992, hind: 2,30 eurot
Peeter Kard, 33 kevadsuppi,
Perona, 1991, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, Salateid ja suupisteid,
Varrak, 1991, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, Puljongid & pirukad,
Varrak, 1992, hind: 2,80 eurot
Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite ulukilihast,
Valgus, 1992
Peeter Kard, 33 keeksi,
Perona, 1990
Peeter Kard, Hoidised puuviljadest,
1991
Peeter Kard, Ungari köök,
Varrak, 1994
Peeter Kard, 33 sousti,
Perona, 1991
Peeter Kard, Kehva aja kokaraamat,
Perona, 1991
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Nigella Lawson, Nigellissima. Kiired itaaliapärased road,
Ajakirjade Kirjastus, 2013, hind: 17,00 eurot
Anita Pasopa ja Milda Peterson, Kokaraamat,
Valgus, 1968, hind: 5,00 eurot
Linda Petti, Jaapani köök. Eksootiline ja tervislik,
Valgus, 2000, hind: 6,00 eurot
Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 5,00 eurot
Eero Rannak, Toiduainete keemilise koostise ja toiteväärtuste tabelid,
Valgus, 1973, hind: 3,00 eurot
Koostanud Silvi Kohu, Kuumad võileivad,
AS ATA, 1996, hind: 2,00 eurot
Toimetaja ja eessõna: Aita Nurga, Maitsvad elamused,
Äripäev, 2008, hind: 10,00 eurot
Christine France, Vähem rasva, vähem kolesterooli. Üle 130 tervisliku roa retsepti kogu perele koos üksikasjalike juhtnööridega,
Varrak, 1997, hind: 9,00 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised,
Valgus, 1983, hind: 2,40 eurot
Grillima! Grillgaasi paigaldusõpetus,
AS Eesti AGA, hind: 0,50 eurot
Kokaraamatud all on 1953 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!