Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Korilase käsiraamat II. Vein, juust, vürtsid, kastmed, marinaadidAutor(id): Peeter Kard, Kaarina Naur, Tea Lajal, Valve Kelp, Milvi Kasemäe, Reelika Eerik
Kirjastus: Nõiaraamat
Linn: Tartu
Aasta: 2006
Originaalkeel: eesti keel
ISBN: 9985961455
Lehekülgi: 308
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 150 × 210 mm
Suurus: tavaformaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Sarja teine osa on sisuliselt koka-aabits, mille eesmärk anda inimesele julgust ja teadmisi põhitoiduainetega kombineerimiseks ja katsetamiseks. Ehk: kuidas igast seenest, kalast või lihapalast tervisliku pidulaua saab katta. Valmisroogade ja poekülluse vahel kipub ununema vana tõde, et põhiliste töövõtete tundmisel ei saa ükski toit väga untsu minna ja maitseained, kastmed, joogid ning esitusviis on asjad, mis samale roale uue näo ja söögikorrale üha uue meeleolu annavad. Kuidas neid õigesti valida, edukalt kombineerida ja milliste töövahenditega parim ning tervislikeim tulemus saadakse, juhatabki Peeter Kardi koostatud käsiraamat. Suure osa vajalikest teadmistest on kirja pannud Peeter Kard, lisaks kutsus ta appi sõbrad: Kaarina Naur - restorani "Aed" peakokk, Tea Lajal Tartu veiniklubist, Võru Juustu tehnoloog Valve Kelp, kutseõpetajad Reelika Eerik ja Milvi Kasemäe. Hulk lihtsaid võtteid, tähtsaid nippe ja vajalikke tabeleid on pikitud põnevate lisateadmistega, millele Peeter Kardi muhe jutustamisviis veelgi vürtsi lisab.
Märksõnad:
retseptid
nõuanded
vein
juust
maitsetaimed
vürtsid
marineerimine
kastmed
toiduvalmistamine
toiduained
serveerimine
kokaraamatud
käsiraamatud
Hind:
12,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Lood kirjutanud Tiina Väljaste. Retseptiosa koostanud Pille Enden ja Lia Virkus, Vanaemade kokaraamat,
AS Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 22,00 eurot
Marja Järvelin, Kartuliraamat. Sada hõrgutavat kartulitoitu igale maitsele,
AS Kodukiri, 1994, hind: 2,00 eurot
Kodused peenemad napsid. Põnevad retseptid. Ise tehtud, hästi tehtud,
Ilo, 2012, hind: 7,00 eurot
Maitsvad kingitused aiast ja metsast. Ise tehtud, hästi tehtud,
Ilo, 2012, hind: 4,00 eurot
Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud,
Ilo, 2015, hind: 12,00 eurot
Marika Vingissar, Salatid, pestod ja kastmed,
Ühinenud Ajakirjad, 2018, hind: 5,00 eurot
Kristel Belinets, Toiduplaneerimise algkool (sisaldab nädala näidist ja retsepte),
Kristel Belinets, 2016, hind: 4,00 eurot
Elle Reeder, Neli aastaaega maapere köögis,
Maalehe Raamat, 1999, hind: 4,00 eurot
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine,
Teadus, 1992, hind: 7,00 eurot
Anne Wilson, Vokitud ja praetud toidud,
Koolibri, 2008, hind: 4,00 eurot
Kokaraamatud all on 2133 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!