Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Täistaimetoidud lihasööjatele. Üle 125 ülimaitsva retseptiAutor(id): Roberto Martini; eessõna: Portia de Rossi, järelsõna: Ellen DeGeneres
Kirjastus: Helios Kirjastus OÜ
Linn:
Aasta: 2013
Originaalkeel:
Tõlkija: Siret Soop
ISBN: 9789949934744
Lehekülgi: 230
Seisukord: heas korras raamat, nimi sees
Mõõdud: 240x195
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Siia raamatu kaante vahele on Ellen DeGeneresi ja Portia de Rossi isiklik kokk kogunud üle 125 imemaitsva retsepti, mida ta on loonud DeGenersi
majapidamisele – toidud, mis muudavad tervisliku vegan kokkamise kõigile kättesaadavaks ja lihtsaks. Ameerika Kulinaaria Instituudis end kokaks treeninud Martin selgitab: „Mida mina, Portia ja Ellen koos õppisime oli lihtne tõdemus, et täistaimetoitude valmistamine ei erine ühestki teisest köögist. Maitsed, mis töötavad hästi mittetaimsetes toitudes, töötavad sama hästi ka vegan roogades. Sa pead lihtsalt vähem toetuma kindlatele koostisosadele retseptis ja rohkem valmistusmeetodile... Siia raamatusse olen kogunud retsepte, mida armastavad kõik – lihasööjad, taimetoitlased ja täistaimetoitlased ehk veganid.“
Mõned väljapaistvad road, mida Martin on Ellenile ja Portiale loonud:
banaani-kaerahelbepannkoogid, punased oad ja riis, „kana“ ahjupirukas, pliinid beluuga läätsede ja kaaviariga ja muidugi võrratu šokolaadi juustukook. Sa võid õppida valmistama tervislikke ja imemaitsvaid täistaimetoite ilma suuremate muutusteta sinu elus, isegi kui alustad vaid
ühe toidu valmistamisega nädalas. Koos sülge-suhu-toovate fotodega, hinnatud fotograafilt Quentin Baconilt, on see kokaraamat meeliköitev elamus nii veganitele, taimetoitlastele - ja muidugi paljudele veendunud lihasööjatele!
Originaali pealkiri Vegan cooking for carnivores. Eesti keeles
Märksõnad:
Helios Kirjastus OÜ
veganlus
taimetoidud
toiduvalmistamine
kokaraamatud
Hind:
19,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Hugh Johnson, Suuri viinikirja,
Tammi, hind: 13,00 eurot
Michael Jackson, Michael Jacksons Malt Whisky Companion,
Dorling Kindersley, 1999, hind: 17,00 eurot
Anne Sheasby, Suur kastmeraamat. 365 lihtsat ja kiirelt valmivat kastet, salsat, salatikastet ja dippi,
Maalehe Raamat, 2006, hind: 15,00 eurot
Anne Wilson, Klassikalised supid,
Koolibri, 2008, hind: 5,00 eurot
Markus Haxter, Hea toidu aabits. 50 lihtsat asja, mida peaks teadma heast toidust,
Kunst, 2009, hind: 9,00 eurot
Mirja von Knorring, Elav gastronoomia,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 13,00 eurot
Kai Linnilä, Aias kasvab ühepajatoit. Kokaraamat,
Sinisukk, 1995, hind: 5,00 eurot
Ragnar Sokk, Margit Mikk-Sokk, Eesti rahvustoidud. Traditional estonian cooking,
Tulip, 2019, hind: 23,00 eurot
Koostanud Eda Allikmaa, Minu kokaraamat,
Petrone Print, 2011, hind: 24,00 eurot
tekst: Mollie Thomson, Rosalba Gioffrè, Sara Vignozzi; toimetanud Marika Flaur, Pastakastmed,
Sinisukk, 2002, hind: 3,50 eurot
Kokaraamatud all on 2326 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!