Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Vanaema Hilda kokaraamat. Retseptid 1930. aastate taluköögistAutor(id): Triin Olvet, Pille Enden
Kujundaja: Signe Kanarbik
Kirjastus: Ühinenud Ajakirjad
Linn: Tallinn
Aasta: 2023
Originaalkeel:
ISBN: 9789916734193
Lehekülgi: 144
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 210x170
Suurus: suures formaadis, kõvas köites
Sisu:
Selle raamatu saame teele panna keskmiselt 3-5 päeva jooksul peale raha laekumist meie arvele.
See raamat hoiab elus tibatillukest osa maailmast, mis on praeguseks päästmatult kadunud. Sellisest maailmast, kus põllutöid tehti hobusega, liha suitsutati saunas, seeni toodi metsast, poest osteti vaid suhkrut, soola ja tuletikke ning kus äsjalüpstud soe piim oli mitte õudus, vaid maius. Vanaema Hilda, külarahvale Viira Hilda, suutis ära toita, olenevalt aastaajast, suure hulga heinalisi, kartulivõtjaid, õunakorjajaid, enda pere sinna juurde. Tema söögid olid legendaarsed. Need olid tehtud sellest, mida talupidamine pakkus ja maitsesid nagu muinasjutt.
Vanaema Hilda õppis söögitegemist 1930. aastatel populaarsetel kodumajanduskursustel, kus kõige suuremat tähelepanu pöörati justnimelt toidulaua rikastamisele, et toitumisharjumuste muutmise kaudu rahva kehalist ja vaimset arengut parandada. 1930ndatest on pärit ka Hilda räsitud ja kolletanud retseptivihik, millest nüüd on saanud see raamat. Muu hulgas leiate siit peene keeleroa, järele aimatud heeringa, mooritud lambaselja, hapuleivavormi rabarbriga, sirinakoogid, sõstra- ja koorekreemi, taluleiva, tangupudru, aga ka suure hulga õunatoite.
See on kaunis nostalgiaraamat, kus kunagi taluperenaistele kursustel õpetatud uudsed retseptid tunduvad tänapäeva lugejate jaoks küll tuttavad ja kodused, ent mõjuvad värskelt ka veel nüüd, ligi 100 aastat hiljem.
Märksõnad:
Ühinenud Ajakirjad
Signe Kanarbik
kokaraamatud
toiduretseptid
Hind: -

Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Vanaema Hilda kokaraamat. Retseptid 1930. aastate taluköögist, Triin Olvet, Pille Enden, Ühinenud Ajakirjad 2023Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Urmas Jalakas, 76 magustoitu,
Forma Media, 2007, hind: 3,00 eurot
Maiasmoka küpsetised,
Kaalujälgijad, 1999, hind: 6,00 eurot
Hele-Mai Alamaa, Eva-Maria Liiv, Kuidas küpsetada kõige krõbedam küpsis?,
Ajakirjade Kirjastus, 2017, hind: 9,00 eurot
tekstid: Külli Värnik ja Heidi Vihma; toimetaja: Eha Kõrge, Tänapäevane eesti köök,
Varrak, 2018, hind: 16,00 eurot
Eve Kuslap, Korilase kokaraamat: seened,
Nõiaraamat, 2004, hind: 8,00 eurot
Toimetaja Violeta Barysiene, Kööginurk eriväljaanne 5/2012. Supid,
Septyni Menai, 2012, hind: 4,00 eurot
Toimetaja Violeta Barysiene, Kööginurk 2013/3. Lihavõtteroad,
Septyni Menai, 2013, hind: 4,00 eurot
koostanud ja retseptid: Marika Vingissar; toimetanud Tiina Lebane, Kartul ja teised maitsvad juurikad,
Ühinenud Ajakirjad, 2021, hind: 6,00 eurot
Britt Paju, Taimsed argiroad,
Ajakirjade kirjastus, 2016, hind: 10,00 eurot
Antonio Carluccio ja Gennaro Contaldo, Kaks ablast itaallast,
Ajakirjade Kirjastus, 2012, hind: 24,00 eurot
Kokaraamatud all on 2342 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!