Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Kremli köök. Kuidas luua impeerium noa, kulbi ja kahvligaAutor(id): Witold Szabłowski
Kujundaja: Siiri Timmerman
Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2024
Originaalkeel: poola keel
Tõlkija: Allar Sooneste
ISBN: 9789916175620
Lehekülgi: 400
Seisukord: heas korras uus raamat kirjastusest
Mõõdud: 215x143
Suurus: Pehmekaaneline
Sisu:
Üllatusi täis Anthony Bourdaini ja Hunter S. Thompsoni vaimus kirjutatud lugu toidust ja poliitikast. Siit saad teada, millised olid tsaar Nikolai II ja Lenini lemmikroad, miks Stalini kokk õpetas Gorbatšovi koka oma tainale laulma, miks palgati Ukraina suure näljahäda ajal Stalinile toidumaitsja, milline oli esimese kosmosesse sõitnud supi retsept, miks vihkas Brežnev kaaviari, mida serveeriti Nõukogude Liidu juhtidele siis, kui langetati otsus Nõukogude Liidu lagunemise kohta, ja kas Putini vanaisa tõepoolest kokkas Lenini ja Stalini heaks. See on kaasahaarav, põnev ajalugu – koos retseptidega! ‒ Venemaa maitsemeele arengust kulinaarsest ükskõiksusest dekadentsini, näljast pidusöökideni ning Kremlist, kelle jaoks on toit samasugune prestiiži küsimus nagu olümpiavõidud.
Autori rännakud Stalini Gruusias, Afganistani sõja rindetagustes, Tšornobõli tuumatühermaadel ja isegi Mariupoli piiramisrõngas terasetehases – paikades, kuhu pole lihtne pääseda ja mis on enamasti välismaalase pilgu eest varjatud ‒ tõestab, et Venemaa kasutab endiselt toitu propaganda ja sõdimise vahendina ega pelga anastamist ka selles vallas.
Märksõnad:
Tänapäev
Siiri Timmerman
Rosja od kuchni. Eesti keeles
Venemaa
NSV Liit
juhid
valitsejad
toit
toidueelistused
toiduvalmistamine
kokad
poliitilised aspektid
mälestused
toiduretseptid
Hind: -

Hetkel on otsas*
*Jäta enda
märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.
Soovin teavitust raamatu saabumisel:
Kremli köök. Kuidas luua impeerium noa, kulbi ja kahvliga, Witold Szabłowski, Tänapäev 2024Palun kontrolli üle punasega märgitud väljad
Vaikimisi me ei teavita raamatukogudest mahakantud, templitega ega keskmisest kulunumas seisukorras eksemplaridest. Kui siiski soovid nende kohta teavitust, siis lisa vastavatele ridadele linnukesed.
Ootenimekirja kandmine on ainult teavituse jaoks, kui raamat saabub poodi. Vormi täitmine ei pane sulle ostukohustust, sest osad väljaanded on haruldasemad kui teised, siis pole meil võimalik kuidagi ennustada täpset aega, millal raamat võib taas müügile tulla.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Linda Petti, Juust,
Valgus, 1978, hind: 1,00 eurot
Liselotte Forslin, Jan Gradvall, Texmex,
Sinisukk, 2003, hind: 8,00 eurot
Jaan Välimaa, Kalatoidud,
Eesti Riiklik Kirjastus, 1964, hind: 3,50 eurot
retseptide autorid: Õile Aavik, Terje Jürgens, Heli Kruusamägi, Marina Madisson, Elle Möller, Rosa Paimets, Ingrid Ploom, Elle Pool-Juhkanson, Liia Saatre, Taisi Talviste, Sergei Tšekmarjov, Kadi Viks, Viiu Viks, Eesti jõuluküpsetised ja -joogid. Eesti retseptid,
TEA Kirjastus, 2013, hind: 8,00 eurot
Koostanud Siiri Kirikal, Eesti gourmet kokaraamat. Estonian Gourmet Cookbook,
Eesti Ekspressi Kirjastus, 2006, hind: 20,00 eurot
Marina Neri, Hõrgud ja ahvatlevad koogid. 140 magusat retsepti,
Koolibri, 2013, hind: 18,00 eurot
Gina Steer, Väike kohviraamat,
Koolibri, 1999, hind: 1,50 eurot
Gina Steer, Väike tomatiraamat,
Koolibri, 1999, hind: 2,50 eurot
tekst: Mollie Thomson, Rosalba Gioffrè, Carla Bardi, Salatid. Minikokaraamat,
Sinisukk, 2004, hind: 4,00 eurot
Elle Reeder, Liha. Kala. Piim,
Valgus, 1996, hind: 7,00 eurot
Kokaraamatud all on 2320 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!