Margit Arndt-Kalju, Tuuli Mathisen ja Raili Mikk, Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest, 2012 Ajakirjade Kirjastus

Püüame endist päeva! Toiduteemal on see praegu igati kohane, sest käes on pöördeline aeg otsustada, mis saab edasi, kuhu Eesti köök peaks liikuma. Väike pilguheit möödunule tuleb kasuks, seda enam, et retroteema kerkib praegu ikka ja jälle esile. Eesti toiduilma kuldvarasse kuuluvaid retsepte täiendavad paljude tuntud inimeste mälestused, kellest igaüks mõtles korraks läbi ühe tahu 1970/80. aastate toiduelust. Ja nuta või naera, kuid need meenutuskatked on uskumatult sarnased meie kõigi ühise kogemusega, moodustades kokku justkui miniatuurse eesti rahva toiduteemalise mälupanga. Raamat on elutervelt rõõmus ja asjalik, valides välja kõik hea. Raamatus on üheksa teemat: • Suvine aiapidu • Vanaema juures • Rannarahva toidulaualt • Pikalauapidu • Pidu jätkub • Metsa seenele, auu! • Nüüd elan Mustamäel • Söögivahetund • Kuidas karastub sõdurpoiss Mälestuskatked on kirjutanud poliitik Mart Nutt, kirjamees Jüri Pino, kirjanik Peeter Sauter, naivist Ave Nahkur, näitekirjanik ja dramaturg Urmas Lennuk, kunstnik ja muusik Jaak Arro, filmilavastaja ja karikaturist Heiki Ernits, klaasikunstnik Eeva Käsper ja teatrikunstnik Iir Hermeliin. Retseptid ja nende teostus Raili Mikk ja Tuuli Mathisen. Koostaja Margit Arndt-Kalju Märksõnad: toitumistavad 1970-ndad 1980-ndad Eesti kokaraamatud

Raamatu autoriks on Margit Arndt-Kalju, Tuuli Mathisen ja Raili Mikk kasutatud raamatud pealkirjaga Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest on raamat kirjastuselt Ajakirjade Kirjastus aastast 2012

mille on kirjutanud Margit Arndt-Kalju, Tuuli Mathisen ja Raili Mikk antud 2012 aasta raamat Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest on Margit Arndt-Kalju, Tuuli Mathisen ja Raili Mikk oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Margit Arndt-Kalju, Tuuli Mathisen ja Raili Mikk, Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest vanaraamat.ee raamatupood Margit Arndt-Kalju, Tuuli Mathisen ja Raili Mikk, Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest",
teema: Kokaraamatud

Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest
Pealkiri: Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest
Autor(id): Margit Arndt-Kalju, Tuuli Mathisen ja Raili Mikk
Illustraator: fotograaf Meeli Küttim
Kujundaja: Mai Grepp

Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2012
Originaalkeel:

ISBN: 9789949476961
Lehekülgi: 176


Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 257x211x17 mm
Suurus: suures formaadis ja kõvade kaantega raamat


Sisu:
Püüame endist päeva! Toiduteemal on see praegu igati kohane, sest käes on pöördeline aeg otsustada, mis saab edasi, kuhu Eesti köök peaks liikuma. Väike pilguheit möödunule tuleb kasuks, seda enam, et retroteema kerkib praegu ikka ja jälle esile.



Eesti toiduilma kuldvarasse kuuluvaid retsepte täiendavad paljude tuntud inimeste mälestused, kellest igaüks mõtles korraks läbi ühe tahu 1970/80. aastate toiduelust. Ja nuta või naera, kuid need meenutuskatked on uskumatult sarnased meie kõigi ühise kogemusega, moodustades kokku justkui miniatuurse eesti rahva toiduteemalise mälupanga.

Raamat on elutervelt rõõmus ja asjalik, valides välja kõik hea.



Raamatus on üheksa teemat:

• Suvine aiapidu

• Vanaema juures

• Rannarahva toidulaualt

• Pikalauapidu

• Pidu jätkub

• Metsa seenele, auu!

• Nüüd elan Mustamäel

• Söögivahetund

• Kuidas karastub sõdurpoiss



Mälestuskatked on kirjutanud poliitik Mart Nutt, kirjamees Jüri Pino, kirjanik Peeter Sauter, naivist Ave Nahkur, näitekirjanik ja dramaturg Urmas Lennuk, kunstnik ja muusik Jaak Arro, filmilavastaja ja karikaturist Heiki Ernits, klaasikunstnik Eeva Käsper ja teatrikunstnik Iir Hermeliin. Retseptid ja nende teostus Raili Mikk ja Tuuli Mathisen. Koostaja Margit Arndt-Kalju

Märksõnad:
toitumistavad
1970-ndad
1980-ndad
Eesti
kokaraamatud

Hind: 16,00 EUR
Avo Üprus. Koostanud Margit Arndt-Kalju, Avo Üprus, Gallus, 2017, hind: 12,00 eurot
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid, Valgus, 1989, hind: 6,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat, Valgus, 1985, hind: 3,50 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1974, hind: 2,80 eurot
Salme Masso ja Olga Relve, Supid ja ühepajatoidud, Valgus, 1981, hind: 3,50 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid, Valgus, 1979, hind: 3,50 eurot
Kuldne magustoiduraamat. Üle 250 suurepärase retsepti, Varrak, 2010, hind: 15,00 eurot
Peeter Kard, Ungari köök, Varrak, 1994, hind: 7,50 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust, Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 12,90 eurot
Angeelika Kang, Kodukirja parimad palad, AS Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 4,00 eurot
Solomon Mihhailovitš Bremener, Ühiskondliku toitlustamise hügieen. Anatoomia ja füsioloogia alustega. Õpik ühiskondliku toitlustamise ja nõukogude kaubanduse tehnikumidele, Eesti Riiklik Kirjastus, 1958, hind: 12,00 eurot
Pagaritoodete valmistamise tehnoloogilised instruktsioonid, Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariiklik Liit, 1964, hind: 14,00 eurot
A. Kuznetsov, A. Romadin, L. Tompakov, D. Davõdov ; Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariiklik Liit, Pagari tehmiinimum tarbijate kooperatiivide leivatööstuses, Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariiklik Liit, 1958, hind: 10,00 eurot
Toimetanud Riina Lõhmus, Maailma toiduainete entsüklopeedia. 1000 toiduainet sõnas ja pildis, TEA Kirjastus, 2006, hind: 45,00 eurot
Adeline Tannbaum, Keedu- ja majapidamisjuht Moodne perenaine, Postimees, 1937, hind: 22,00 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised, Valgus, 1983, hind: 2,40 eurot
Maire Suitsu, Lia Virkus, Võileivaraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2004, hind: 8,00 eurot
Vladislav Koržets. Toimetanud: Katrin Kuusemäe, Koržetsi kalaraamat, Forma Media AS, 2006, hind: 25,00 eurot
Angeelika Kang, Monika Kelle, Juusturaamat, Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 11,00 eurot
Markus Haxter, Hea toidu aabits. 50 lihtsat asja, mida peaks teadma heast toidust, Kunst, 2009, hind: 10,00 eurot
Koostanud: Klaire Kolmann ja Kairi-Kaia Truusa, Ravitoitude kokaraamat. Kuidas toidu abil terveks saada ja terveks jääda, Agitaator, 2012, hind: 8,00 eurot
Helgi Oras, Koduveinid, Katherine, 1991, hind: 2,50 eurot
Kaarina Kaurinkoski, Seenetoidud, Perioodika, 1994, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, Kotletid & kastmed, Varrak, 1993, hind: 3,50 eurot
J. Lindpere, Makaronitoidud, Valgus, 1970, hind: 1,30 eurot
Angeelika Kang, Supiraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2000, hind: 2,80 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1745 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2020 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901