Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatestAutor(id): Margit Arndt-Kalju, Tuuli Mathisen ja Raili Mikk
Kujundaja: Mai Grepp
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2012
Originaalkeel:
ISBN: 9789949476961
Lehekülgi: 176
Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 257x211x17 mm
Suurus: suures formaadis ja kõvade kaantega raamat
Sisu:
Püüame endist päeva! Toiduteemal on see praegu igati kohane, sest käes on pöördeline aeg otsustada, mis saab edasi, kuhu Eesti köök peaks liikuma. Väike pilguheit möödunule tuleb kasuks, seda enam, et retroteema kerkib praegu ikka ja jälle esile.
Eesti toiduilma kuldvarasse kuuluvaid retsepte täiendavad paljude tuntud inimeste mälestused, kellest igaüks mõtles korraks läbi ühe tahu 1970/80. aastate toiduelust. Ja nuta või naera, kuid need meenutuskatked on uskumatult sarnased meie kõigi ühise kogemusega, moodustades kokku justkui miniatuurse eesti rahva toiduteemalise mälupanga.
Raamat on elutervelt rõõmus ja asjalik, valides välja kõik hea.
Raamatus on üheksa teemat:
• Suvine aiapidu
• Vanaema juures
• Rannarahva toidulaualt
• Pikalauapidu
• Pidu jätkub
• Metsa seenele, auu!
• Nüüd elan Mustamäel
• Söögivahetund
• Kuidas karastub sõdurpoiss
Mälestuskatked on kirjutanud poliitik Mart Nutt, kirjamees Jüri Pino, kirjanik Peeter Sauter, naivist Ave Nahkur, näitekirjanik ja dramaturg Urmas Lennuk, kunstnik ja muusik Jaak Arro, filmilavastaja ja karikaturist Heiki Ernits, klaasikunstnik Eeva Käsper ja teatrikunstnik Iir Hermeliin. Retseptid ja nende teostus Raili Mikk ja Tuuli Mathisen. Koostaja Margit Arndt-Kalju
Märksõnad:
toitumistavad
1970-ndad
1980-ndad
Eesti
kokaraamatud
Hind: -

Hetkel on otsas*
*Loe lähemalt
ootenimekirja lisamise võimaluse kohta.
Teema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1974, hind: 4,00 eurot
Helgi Oras, Koduveinid,
Katherine, 1991, hind: 2,20 eurot
S. Kuuse (koostaja), Pirukad,
AS ATA, 1995, hind: 2,50 eurot
Джина Кристанини Ди Фидио, Вилма Страбелло, Композиции из фруктов и овощей на вашем столе,
Ниола-Пресс, 2006, hind: 5,00 eurot
Aet Trisberg, Maitseelamused tervise heaks,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 8,00 eurot
Kiire pasta,
Varrak, 2005, hind: 5,00 eurot
Nigella Lawson, Nigellissima. Kiired itaaliapärased road,
Ajakirjade Kirjastus, 2013, hind: 17,00 eurot
Linda Petti, Jaapani köök. Eksootiline ja tervislik,
Valgus, 2000, hind: 6,00 eurot
Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 5,00 eurot
Eero Rannak, Toiduainete keemilise koostise ja toiteväärtuste tabelid,
Valgus, 1973, hind: 3,00 eurot
Kokaraamatud all on 1953 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!