Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco, Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust, 2010 Tänapäev

See ei ole kokaraamat, vaid katse koondada ühte köitesse kõigi Itaalia maakondade sümboltoitude lood. Kes kasutab pastasciutta maitsestamiseks Parmesani? Kes eelistab pecorino’t? Miks pitsa peab olema õhuke ega tohi rasvast nõretada, erinevalt sellest, kuidas seda tehakse kõigis maailma kiirtoidukohtades? Mida enam Itaaliat tundma õppida, seda selgemaks saab, et igal asulal on oma „söödav vapp”, s.t mõni roog, toode, mis on täiuseni viidud just seal: Firenze biifsteek, Milano risoto, Treviso sigur, Capri salat. Ja nende „firmaroogade” üle on kohalik rahvas uhke. Raamat on üles ehitatud kujuteldava retkena poolsaare põhjaosast lõunaossa, maakondade kaupa. Ja iga maakonna juures püütakse käsitleda neid toite, mis seostuvad itaallaste kollektiivses kujutlusmaailmas kohe vastava piirkonnaga, ning samuti, miks see nii on, andes sealjuures ülevaate levinumatest väljenditest ja mõistetest. Originaali pealkiri Perché agli italiani piace parlare del cibo. Eesti keeles Märksõnad: toitumistavad rahvustoidud toidud toiduvalmistamine elulaad kombed toitumistavad rahvustoidud toidud toiduvalmistamine elulaad kombed Itaalia Tänapäev

Raamatu autoriks on Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco kasutatud raamatud pealkirjaga Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust on raamat kirjastuselt Tänapäev aastast 2010

mille on kirjutanud Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco antud 2010 aasta raamat Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust on Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco, Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust vanaraamat.ee raamatupood Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco, Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust",
teema: Toitumine

Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust
Pealkiri: Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust
Autor(id): Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco
Kujundaja: Angelika Schneider

Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2010
Originaalkeel: itaalia keel
Tõlkija: Külli Kressa
ISBN: 9789985629697
Lehekülgi: 520


Seisukord: kohati kulunud kaaned ja pisut määrdunud lehtede servad, kaaned üle kiletatud, raamatukogu ja sealt mahakandmise tempel sees, sisu olemas ja korralik
Mõõdud: 170x240
Suurus: tavaformaadis kõvade kaantega


Sisu:
See ei ole kokaraamat, vaid katse koondada ühte köitesse kõigi Itaalia maakondade sümboltoitude lood. Kes kasutab pastasciutta maitsestamiseks Parmesani? Kes eelistab pecorino’t? Miks pitsa peab olema õhuke ega tohi rasvast nõretada, erinevalt sellest, kuidas seda tehakse kõigis maailma kiirtoidukohtades?

Mida enam Itaaliat tundma õppida, seda selgemaks saab, et igal asulal on oma „söödav vapp”, s.t mõni roog, toode, mis on täiuseni viidud just seal: Firenze biifsteek, Milano risoto, Treviso sigur, Capri salat. Ja nende „firmaroogade” üle on kohalik rahvas uhke.

Raamat on üles ehitatud kujuteldava retkena poolsaare põhjaosast lõunaossa, maakondade kaupa. Ja iga maakonna juures püütakse käsitleda neid toite, mis seostuvad itaallaste kollektiivses kujutlusmaailmas kohe vastava piirkonnaga, ning samuti, miks see nii on, andes sealjuures ülevaate levinumatest väljenditest ja mõistetest.

Originaali pealkiri Perché agli italiani piace parlare del cibo. Eesti keeles

Märksõnad:
toitumistavad
rahvustoidud
toidud
toiduvalmistamine
elulaad
kombed
toitumistavad
rahvustoidud
toidud
toiduvalmistamine
elulaad
kombed
Itaalia
Tänapäev

Hind: 17,00 EUR
Teema Toitumine alla viimati lisatud:

Koostanud: Sirje Maasikamäe, Evelin Kivilo, Saleduse ABC. Põhitõed A-Ü. Toitumine, trenn, hingeabi, Ajakirjade Kirjastus, 2007, hind: 4,00 eurot
Jana Vadiš, Šokolaaditeraapia. Sinu salenemine - lihtne nagu ABC, Ersen, 2013, hind: 15,00 eurot
Peter J. DAdamo ja Catherine Whitney, Valmista toitu õigesti vastavalt oma tüübile. 4 veregruppi, 4 dieeti. Praktiline köögikaaslane raamatule Toitu õigesti vastavalt oma tüübile. Sisaldab üle 200 originaalretsepti ja individualiseeritud menüü 30 päevaks, et jääda terveks, elada kauem ja saavutada oma ideaalkaal, Ersen, 1999, hind: 16,00 eurot
Earl Mindell, Toit kui ravim, Perioodika, 2000, hind: 8,50 eurot
David Heber, Los Angelese dieet. 14-päevane kaalulangetusprogramm, Ersen, 2013, hind: 6,50 eurot
Aidan Goggins ja Glen Matten, Sirtuiinitoitumine, Tänapäev, 2016, hind: 2,70 eurot
Tiiu Liebert, Teadmatusest rasvumiseni, Adelante Koolitus, 2014, hind: 2,50 eurot
Sarah Brewer, Michelle Berriedale-Johnson, Toitumissoovitused sooleärrituse leevendamiseks. 60 lihtsat toiduretsepti, Ersen, 2004, hind: 15,00 eurot
Judy Mazel, Uus Beverly Hillsi dieet, Odamees, 2000, hind: 12,00 eurot
Patrick Holford, Deborah Colson. Toimetanud: Mariliis Kuusik, Optimaalne toitumine sinu lapsele. kuidas tugevdada lapse tervist, parandada käitumist ja suurendada vaimset võimekust, Heliades OÜ, 2013, hind: 2,80 eurot
Pertti Mustajoki, Ulla Leino, Saledaks saada, saledaks jääda, Medicina, 2005, hind: 10,00 eurot
Ljudmila Rumjantseva, Organismi puhastamine paastu ja toiduvalikuga, Sinisukk, 2001, hind: 10,00 eurot
Edmond Bordeaux Szekely, Teaduslik taimetoitlus, Kuldaeg, 1997, hind: 3,00 eurot
Andreas Eenfeldt, Toidurevolutsioon, Tänapäev, 2013, hind: 23,00 eurot
Peter J. DAdamo ja Catherine Whitney, Toitu õigesti oma lapse huvides. 4 veregruppi, 4 dieeti, Ersen, 2003, hind: 5,00 eurot
Peter J. DAdamo ja Catherine Whitney, Võitle allergiaga veregrupidieedi abil, Ersen, 2005, hind: 9,00 eurot
Anniina Ljokkoi, Väikesed Veganid: laste kasvatamisest ja toitumisest, Aja Kirjastus, 2017, hind: 14,00 eurot
Lesley Ellis, 7-päevane Detox-dieet, Ersen, 2004, hind: 12,00 eurot
Dr. Peter Dadamo, Catherinee Whitney, Toitu õigesti vastavalt oma tüübile. 4 veregruppi, 4 dieeti, Ersen, 1999, hind: 15,00 eurot
Urmas Kokassaar, Mihkel Zilmer ja Tiiu Vihalemm, Normaalne söömine, Avita, 2004, hind: 12,00 eurot
Anne Piirsalu, Saleduse saladus, Tammerraamat, 2009, hind: 9,00 eurot
Teejuht kalorite maailma, Ersen, 2002, hind: 8,00 eurot
Toimetanud Margit Raias, Toit meid kahjustab, toit meid tervendab. Tervisliku toitumise põhjalik teejuht, RD Direct Estonia, 2016, hind: 35,00 eurot
Ulrika Davidsson & Ola Lauritzson, 6 kilo 6 nädalaga, Sinisukk, 2012, hind: 4,50 eurot
Max Tomlinson, Aja oma keha vormi. Tuld rasvpadjanditele!, Ajakirjade Kirjastus, 2011, hind: 16,00 eurot


Teema Toitumine all on 283 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2019 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901