Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco, Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust, 2010 Tänapäev

See ei ole kokaraamat, vaid katse koondada ühte köitesse kõigi Itaalia maakondade sümboltoitude lood. Kes kasutab pastasciutta maitsestamiseks Parmesani? Kes eelistab pecorino’t? Miks pitsa peab olema õhuke ega tohi rasvast nõretada, erinevalt sellest, kuidas seda tehakse kõigis maailma kiirtoidukohtades? Mida enam Itaaliat tundma õppida, seda selgemaks saab, et igal asulal on oma „söödav vapp”, s.t mõni roog, toode, mis on täiuseni viidud just seal: Firenze biifsteek, Milano risoto, Treviso sigur, Capri salat. Ja nende „firmaroogade” üle on kohalik rahvas uhke. Raamat on üles ehitatud kujuteldava retkena poolsaare põhjaosast lõunaossa, maakondade kaupa. Ja iga maakonna juures püütakse käsitleda neid toite, mis seostuvad itaallaste kollektiivses kujutlusmaailmas kohe vastava piirkonnaga, ning samuti, miks see nii on, andes sealjuures ülevaate levinumatest väljenditest ja mõistetest. Originaali pealkiri Perché agli italiani piace parlare del cibo. Eesti keeles Märksõnad: toitumistavad rahvustoidud toidud toiduvalmistamine elulaad kombed toitumistavad rahvustoidud toidud toiduvalmistamine elulaad kombed Itaalia Tänapäev

Raamatu autoriks on Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco kasutatud raamatud pealkirjaga Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust on raamat kirjastuselt Tänapäev aastast 2010

mille on kirjutanud Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco antud 2010 aasta raamat Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust on Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco, Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust vanaraamat.ee raamatupood Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco, Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust",
teema: Toitumine

Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust
Pealkiri: Gusto: miks itaallased räägivad aina toidust
Autor(id): Jelena Kostjukovitš; toimetanud Kristiina Ainelo ; eessõna: Umberto Eco
Kujundaja: Angelika Schneider

Kirjastus: Tänapäev
Linn: Tallinn
Aasta: 2010
Originaalkeel: itaalia keel
Tõlkija: Külli Kressa
ISBN: 9789985629697
Lehekülgi: 520


Seisukord: kohati kulunud kaaned ja pisut määrdunud lehtede servad, kaaned üle kiletatud, raamatukogu ja sealt mahakandmise tempel sees, sisu olemas ja korralik
Mõõdud: 170x240
Suurus: tavaformaadis kõvade kaantega


Sisu:
See ei ole kokaraamat, vaid katse koondada ühte köitesse kõigi Itaalia maakondade sümboltoitude lood. Kes kasutab pastasciutta maitsestamiseks Parmesani? Kes eelistab pecorino’t? Miks pitsa peab olema õhuke ega tohi rasvast nõretada, erinevalt sellest, kuidas seda tehakse kõigis maailma kiirtoidukohtades?

Mida enam Itaaliat tundma õppida, seda selgemaks saab, et igal asulal on oma „söödav vapp”, s.t mõni roog, toode, mis on täiuseni viidud just seal: Firenze biifsteek, Milano risoto, Treviso sigur, Capri salat. Ja nende „firmaroogade” üle on kohalik rahvas uhke.

Raamat on üles ehitatud kujuteldava retkena poolsaare põhjaosast lõunaossa, maakondade kaupa. Ja iga maakonna juures püütakse käsitleda neid toite, mis seostuvad itaallaste kollektiivses kujutlusmaailmas kohe vastava piirkonnaga, ning samuti, miks see nii on, andes sealjuures ülevaate levinumatest väljenditest ja mõistetest.

Originaali pealkiri Perché agli italiani piace parlare del cibo. Eesti keeles

Märksõnad:
toitumistavad
rahvustoidud
toidud
toiduvalmistamine
elulaad
kombed
toitumistavad
rahvustoidud
toidud
toiduvalmistamine
elulaad
kombed
Itaalia
Tänapäev

Hind: 17,00 EUR
Teema Toitumine alla viimati lisatud:

V. Salupere, Kuidas süüa...et seedeelundite haigusi ei tekiks või et haigus kaoks, Valgus, 1978, hind: 3,00 eurot
Aive Luigela. Toimetanud: Eha Kõrge, Tervise kokaraamat, Varrak, 2011, hind: 15,00 eurot
Peter J. DAdamo, Catherine Whitney, Võitle diabeediga veregrupidieedi abil, Ersen, 2004, hind: 3,60 eurot
Urmas Kokassaar, Mihkel Zilmer ja Tiiu Vihalemm, Normaalne söömine, Avita, 2004, hind: 12,00 eurot
Carolyn Humphries, 7 päevane kolesteroolivaba dieet, Ersen, 2005, hind: 12,00 eurot
Peter J. DAdamo ja Catherine Whitney, Valmista toitu õigesti vastavalt oma tüübile. 4 veregruppi, 4 dieeti. Praktiline köögikaaslane raamatule Toitu õigesti vastavalt oma tüübile. Sisaldab üle 200 originaalretsepti ja individualiseeritud menüü 30 päevaks, et jääda terveks, elada kauem ja saavutada oma ideaalkaal, Ersen, 1999, hind: 15,00 eurot
Dr. Peter Dadamo, Catherinee Whitney, Toitu õigesti vastavalt oma tüübile. 4 veregruppi, 4 dieeti, Ersen, 1999, hind: 15,00 eurot
Helga Lederer, Kaalulangetamine veregruppide järgi. Veregrupidieedi retseptiraamat, Ersen, 2002, hind: 15,00 eurot
Liz Applegate, 101 imelist toiduainet, mis tugevdavad sinu südant, Ersen, 2002, hind: 8,00 eurot
Toivo Niiberg, Idandid- see on Sinu tervis, Eesti ühing Teadus kirjastus, 1992, hind: 3,00 eurot
Renee McGregor; toimetaja Violetta Riidas; eessõna: Holly Rush, Trennitoit. Tulemusi andev energia - treeningu eel, järel ja ajal, Pegasus, 2016, hind: 8,00 eurot
Aive Antsov, Taimetoit - vau! Intervjuud taimetoitlastega, Aive Antsov, 2014, hind: 3,00 eurot
Geneen Roth, Naised, toit ja Jumal. Ootamatu tee peaaegu kõige juurde, Pilgrim, 2011, hind: 15,00 eurot
Angelika Erin, Saladuslikud e-ained meie igapäevatoidus, Meediatera, 2010, hind: 13,00 eurot
Jackie Habgood, Doktor Hay dieet. Lihtsustatud juhend toidu kombineerimiseks koos nõuannetega meditsiiniliselt tuvastamata haiguse puhul, Ersen, 1999, hind: 10,00 eurot
Voldemar Jõepera, Leib meie laual. Inimese toitumise arengust, Eesti Raamat, 1983, hind: 1,50 eurot
Nycomed SEFA AS, Kaltsiumi käsiraamat [patsiendiinfo], Nycomed SEFA AS, 2005, hind: 3,00 eurot
David Heber, Los Angelese dieet. 14-päevane kaalulangetusprogramm, Ersen, 2013, hind: 6,50 eurot
Anna Višnevskaja, Kremli dieet (Kõik staarid kasutavad seda), Ersen, 2006, hind: 11,00 eurot
Koostanud Evelin Kivilo-Paas ja Linda Raska, Targalt saledaks, Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 4,00 eurot
Lastetoiduraamat. Semper, , hind: 4,00 eurot
Iina Kalbri, Toitumisõpetus, Ilo, 2007, hind: 8,00 eurot
Selma Teesalu, Toitumine. Kehakaal. Tervis. Innovaatilisi soovitusi, Telit, 2009, hind: 13,00 eurot
Linda Lazarides; toimetanud Urmas Noor, Hea tervis supikausist [hellita oma keha ning võta nädalaga kuni 4,5 kilo kaalus alla], Ersen, 2009, hind: 18,00 eurot
Catherine Atkinson, 7-päevane rasvapõletusdieet, Ersen, 2004, hind: 13,00 eurot


Teema Toitumine all on 272 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2019 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901