Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidudAutor(id): Toimetanud Piibe Kohava
Kujundaja: Janek Saareoja, Kalev Tomingas
Kirjastus: Ilo
Linn:
Aasta: 2015
Originaalkeel: eesti keel
ISBN: 9789949173259
Lehekülgi: 80
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!
Seisukord: normaalses korras raamat
Mõõdud: 145 × 215 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 227
50 toitu, milles ei ole gluteeni! 23 toitu, milles ei ole laktoosi!
Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud» on Eesti ametikoolide toiduasjatundjate poolt koostatud käepärane teejuht, mis aitab nii pere menüü kui ka ostukorvi planeerimisel ka peredes, kus on probleeme toidutalumatusega.
Toidutalumatus tekitab mitmesuguse raskusastmega tervisehäireid. Sellise ülitundlikkuse põhjuseks on tavaliselt mõne toiduaine seedimiseks vajaliku ensüümi puudumine. Peamiselt ilmneb talumatus gluteeni või laktoosi suhtes.
Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia põhjuseks on inimorganismi võimetus toota piisaval hulgal laktaasi – ensüümi, mis lõhustab piimasuhkrut ehk laktoosi. Haiguse raskusastmest olenevalt peab vähendama oma toidus sisalduva laktoosi hulka. Selles raamatus on ära toodud 23 laktoosivaba toidu retsepti.
Gluteenanteropaatia ehk tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega haigus, mille vallandab nisust, rukkist ja odrast valmistatud toit. Kaerast valmistatud toit arvatakse olevat tsöliaakiahaigetele suhteliselt ohutu. Haruharva esineb tsöliaakiat neil inimestel, kelle põhitoiduks on riis või mais. Raamatus leidub 50 gluteenivaba toidu retsepti.
Valmistades toite selles raamatus esitatud retseptide järgi on gluteeni- või laktoositalumatusega inimestel võimalik oma toidusedelit rikastada ja nautida nii erinevaid eelroogasid, suppe, põhiroogasid, magustoite, küpsetisi kui ka jooke.
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!
Hind:
12,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Kristi Pitkänen, Anne-Reet Kaldoja, Saiad, pirukad ja koogid,
Eesti Ajalehed, 2011, hind: 10,00 eurot
Koostanud Martti Koppel, Rõõmsameelne riis,
Erahariduskeskuse Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Sille Varblane, Kokkuhoiu kokaraamat,
Tammerraamat, 2009, hind: 15,00 eurot
Arja Hopsu-Neuvonen, Marjetta Karttunen ja Pirjo Kytövuori, Kodused hoidised,
Sinisukk, 2000, hind: 5,00 eurot
Salatid ja suupisted kõikideks pidupäevadeks,
Odamees, 2002, hind: 8,00 eurot
Toitude ja peolaua kaunistamine. Eriväljaanne 2009/6,
Septyni Menai, 2009, hind: 7,00 eurot
Köögivilja toidud,
Teadus, 1992, hind: 5,00 eurot
Lia Virkus, Angeelika Kang (retseptid), Maire Suitsu (tekst), Õunakoogid,
Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 9,00 eurot
Nadia Arumugam. Tõlke toimetanud Kai Nurmik, 1000 kastet, salsat, salatikastet ja dippi,
Varrak, 2014, hind: 23,00 eurot
Hans Sossi, Jookide valmistamine kodusel teel. Käsiraamat perenaistele ja koolidele juhatusega rohkem kui 100 maitsva joogi valmistamiseks,
1992, hind: 5,00 eurot
Kokaraamatud all on 2267 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!