Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud, 2015 Ilo

50 toitu, milles ei ole gluteeni! 23 toitu, milles ei ole laktoosi! Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud» on Eesti ametikoolide toiduasjatundjate poolt koostatud käepärane teejuht, mis aitab nii pere menüü kui ka ostukorvi planeerimisel ka peredes, kus on probleeme toidutalumatusega. Toidutalumatus tekitab mitmesuguse raskusastmega tervisehäireid. Sellise ülitundlikkuse põhjuseks on tavaliselt mõne toiduaine seedimiseks vajaliku ensüümi puudumine. Peamiselt ilmneb talumatus gluteeni või laktoosi suhtes. Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia põhjuseks on inimorganismi võimetus toota piisaval hulgal laktaasi – ensüümi, mis lõhustab piimasuhkrut ehk laktoosi. Haiguse raskusastmest olenevalt peab vähendama oma toidus sisalduva laktoosi hulka. Selles raamatus on ära toodud 23 laktoosivaba toidu retsepti. Gluteenanteropaatia ehk tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega haigus, mille vallandab nisust, rukkist ja odrast valmistatud toit. Kaerast valmistatud toit arvatakse olevat tsöliaakiahaigetele suhteliselt ohutu. Haruharva esineb tsöliaakiat neil inimestel, kelle põhitoiduks on riis või mais. Raamatus leidub 50 gluteenivaba toidu retsepti. Valmistades toite selles raamatus esitatud retseptide järgi on gluteeni- või laktoositalumatusega inimestel võimalik oma toidusedelit rikastada ja nautida nii erinevaid eelroogasid, suppe, põhiroogasid, magustoite, küpsetisi kui ka jooke. Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!

Raamatu autoriks on Toimetanud Piibe Kohava kasutatud raamatud pealkirjaga Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud on raamat kirjastuselt Ilo aastast 2015

mille on kirjutanud Toimetanud Piibe Kohava antud 2015 aasta raamat Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud on Toimetanud Piibe Kohava oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud vanaraamat.ee raamatupood Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud",
teema: Kokaraamatud

Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
Pealkiri: Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
Autor(id): Toimetanud Piibe Kohava
Kujundaja: Janek Saareoja, Kalev Tomingas

Kirjastus: Ilo
Aasta: 2015
Originaalkeel: eesti keel

ISBN: 9789949173259
Lehekülgi: 80
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!


Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 145 × 215 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega


Sisu:
50 toitu, milles ei ole gluteeni! 23 toitu, milles ei ole laktoosi!

Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud» on Eesti ametikoolide toiduasjatundjate poolt koostatud käepärane teejuht, mis aitab nii pere menüü kui ka ostukorvi planeerimisel ka peredes, kus on probleeme toidutalumatusega.

Toidutalumatus tekitab mitmesuguse raskusastmega tervisehäireid. Sellise ülitundlikkuse põhjuseks on tavaliselt mõne toiduaine seedimiseks vajaliku ensüümi puudumine. Peamiselt ilmneb talumatus gluteeni või laktoosi suhtes.

Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia põhjuseks on inimorganismi võimetus toota piisaval hulgal laktaasi – ensüümi, mis lõhustab piimasuhkrut ehk laktoosi. Haiguse raskusastmest olenevalt peab vähendama oma toidus sisalduva laktoosi hulka. Selles raamatus on ära toodud 23 laktoosivaba toidu retsepti.

Gluteenanteropaatia ehk tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega haigus, mille vallandab nisust, rukkist ja odrast valmistatud toit. Kaerast valmistatud toit arvatakse olevat tsöliaakiahaigetele suhteliselt ohutu. Haruharva esineb tsöliaakiat neil inimestel, kelle põhitoiduks on riis või mais. Raamatus leidub 50 gluteenivaba toidu retsepti.

Valmistades toite selles raamatus esitatud retseptide järgi on gluteeni- või laktoositalumatusega inimestel võimalik oma toidusedelit rikastada ja nautida nii erinevaid eelroogasid, suppe, põhiroogasid, magustoite, küpsetisi kui ka jooke.

Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!

Hind: 7,00 EUR
Õile Aavik, Marika Kasvand, Liia Saatre, Eha Raal, Inge Rego, Taisi Talviste, Eliise Välja, Hädi Välja. Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud. 75 toitu, milles ei ole gluteeni ega laktoosi!, Ilo, 2015, hind: 7,00 eurot
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Olga Sjutkin ja Pavel Sjutkin, Nõukogude kokakunst. Retsepte ja tõsilugusid nõukaaja köögist, Tammerraamat, 2017, hind: 16,00 eurot
Joakim Lundblad, Bruno Ehrs, Dag Hermelin, Jaapani toite, Valgus, 2006, hind: 13,00 eurot
Aivar Kokk, Aivar Koka raamat. Minu maitseelamused, A. Kokk, 2018, hind: 7,00 eurot
Koostanud Anne Kangur; toimetanud Katri Liivas, Saksa köök, Odamees, 2005, hind: 7,00 eurot
Jamie Oliver, Cook with Jamie: My Guide to Making You a Better Cook, Michael Joseph Ltd, 2006, hind: 25,00 eurot
Rita Henss ja Kristiane Müller-Urban, Aasia köök. 100 retsepti, Varrak, 2005, hind: 15,00 eurot
Koostanud Juta Lindpere, Makaronitoidud. Kasutamiseks perenaistele toitude valmistamisel makaronitoodetest, Eesti NSV Toiduainete Tööstuse Ministeerium, 1969, hind: 1,15 eurot
Jaan Välimaa, Kalatoidud, Valgus, 1966, hind: 3,50 eurot
Lia Virkus, Angeelika Kang, Pille Enden, 100 suppi, paja- ja vormirooga, Ajakirjade Kirjastus, 2003, hind: 9,00 eurot
Linda Petti, Ervin Pihu, Meie kalad meie laual, Valgus, 1993, hind: 3,60 eurot
Gerda Kordmets, Jaanus Kulli (koostajad), Näitlejate kokaraamat, Varrak, 2003, hind: 13,00 eurot
Eesti Naine; koostaja Maire Suitsu, Soolast ja magusat, Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 4,00 eurot
Porotieto, , hind: 2,00 eurot
Trofimova V. I., Roogade koostisnorme ühiskondliku toitlustamise ettevõtteile, Eesti Riiklik Kirjastus, 1951, hind: 26,00 eurot
Koostanud: Emma Kingsgarden, Hõrgutavad pannkoogid, Tormikiri, 2002, hind: 3,50 eurot
Koostanud Chantal Duroy, Hõrgutavad taimetoidud, Tormikiri, 2003, hind: 3,50 eurot
Maire Suitsu (peatoimetaja), Head isu! Bon appetit! oktoober 1995, AS Capella, 1995, hind: 2,00 eurot
Oded Schwartz, Puuviljahõrgutised, Koolibri, 1999, hind: 7,00 eurot
Laste kokaraamat. Lihtsad ja vahvad retseptid, Sinisukk, 1997, hind: 7,00 eurot
Koostanud Martti Koppel, Kuulekas kartul, Erahariduskeskuse Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Maire Suitsu. Toimetanud: Lea Arme, Suur leivaraamat, Varrak, 2010, hind: 31,00 eurot
Salme Masso, Olga Relve, Võileivad, Valgus, 1971, hind: 3,00 eurot
Koostanud M. Niit, Tartu Konservitehas (toodangu tutvustaja), 1982, hind: 3,00 eurot
Martti Koppel, Laitmatud liharoad, EHK Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Meie katame sinu laua. Väike retseptiraamat, Rakvere Lihakombinaat, hind: 2,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1377 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2019 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901