Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud, 2015 Ilo

50 toitu, milles ei ole gluteeni! 23 toitu, milles ei ole laktoosi! Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud» on Eesti ametikoolide toiduasjatundjate poolt koostatud käepärane teejuht, mis aitab nii pere menüü kui ka ostukorvi planeerimisel ka peredes, kus on probleeme toidutalumatusega. Toidutalumatus tekitab mitmesuguse raskusastmega tervisehäireid. Sellise ülitundlikkuse põhjuseks on tavaliselt mõne toiduaine seedimiseks vajaliku ensüümi puudumine. Peamiselt ilmneb talumatus gluteeni või laktoosi suhtes. Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia põhjuseks on inimorganismi võimetus toota piisaval hulgal laktaasi – ensüümi, mis lõhustab piimasuhkrut ehk laktoosi. Haiguse raskusastmest olenevalt peab vähendama oma toidus sisalduva laktoosi hulka. Selles raamatus on ära toodud 23 laktoosivaba toidu retsepti. Gluteenanteropaatia ehk tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega haigus, mille vallandab nisust, rukkist ja odrast valmistatud toit. Kaerast valmistatud toit arvatakse olevat tsöliaakiahaigetele suhteliselt ohutu. Haruharva esineb tsöliaakiat neil inimestel, kelle põhitoiduks on riis või mais. Raamatus leidub 50 gluteenivaba toidu retsepti. Valmistades toite selles raamatus esitatud retseptide järgi on gluteeni- või laktoositalumatusega inimestel võimalik oma toidusedelit rikastada ja nautida nii erinevaid eelroogasid, suppe, põhiroogasid, magustoite, küpsetisi kui ka jooke. Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!

Raamatu autoriks on Toimetanud Piibe Kohava kasutatud raamatud pealkirjaga Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud on raamat kirjastuselt Ilo aastast 2015

mille on kirjutanud Toimetanud Piibe Kohava antud 2015 aasta raamat Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud on Toimetanud Piibe Kohava oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud vanaraamat.ee raamatupood Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud",
teema: Kokaraamatud

Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
Pealkiri: Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
Autor(id): Toimetanud Piibe Kohava
Kujundaja: Janek Saareoja, Kalev Tomingas

Kirjastus: Ilo
Aasta: 2015
Originaalkeel: eesti keel

ISBN: 9789949173259
Lehekülgi: 80
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!


Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 145 × 215 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega


Sisu:
50 toitu, milles ei ole gluteeni! 23 toitu, milles ei ole laktoosi!

Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud» on Eesti ametikoolide toiduasjatundjate poolt koostatud käepärane teejuht, mis aitab nii pere menüü kui ka ostukorvi planeerimisel ka peredes, kus on probleeme toidutalumatusega.

Toidutalumatus tekitab mitmesuguse raskusastmega tervisehäireid. Sellise ülitundlikkuse põhjuseks on tavaliselt mõne toiduaine seedimiseks vajaliku ensüümi puudumine. Peamiselt ilmneb talumatus gluteeni või laktoosi suhtes.

Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia põhjuseks on inimorganismi võimetus toota piisaval hulgal laktaasi – ensüümi, mis lõhustab piimasuhkrut ehk laktoosi. Haiguse raskusastmest olenevalt peab vähendama oma toidus sisalduva laktoosi hulka. Selles raamatus on ära toodud 23 laktoosivaba toidu retsepti.

Gluteenanteropaatia ehk tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega haigus, mille vallandab nisust, rukkist ja odrast valmistatud toit. Kaerast valmistatud toit arvatakse olevat tsöliaakiahaigetele suhteliselt ohutu. Haruharva esineb tsöliaakiat neil inimestel, kelle põhitoiduks on riis või mais. Raamatus leidub 50 gluteenivaba toidu retsepti.

Valmistades toite selles raamatus esitatud retseptide järgi on gluteeni- või laktoositalumatusega inimestel võimalik oma toidusedelit rikastada ja nautida nii erinevaid eelroogasid, suppe, põhiroogasid, magustoite, küpsetisi kui ka jooke.

Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!

Hind: 7,00 EUR
Õile Aavik, Marika Kasvand, Liia Saatre, Eha Raal, Inge Rego, Taisi Talviste, Eliise Välja, Hädi Välja. Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud. 75 toitu, milles ei ole gluteeni ega laktoosi!, Ilo, 2015, hind: 7,00 eurot
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

S. Kuuse (koostaja), Pirukad, AS ATA, 1995, hind: 2,50 eurot
Koostanud: S. Kuuse, Küpsised, ATA-Raamat, 1994, hind: 3,50 eurot
Elisabeth Sild-Kutsar, Hoidiste valmistamine marjadest, puu- ja aid-viljadest, 1942, hind: 8,00 eurot
Nikolai Ivanovitš Kovaljov, Pjotr Dmitrijevitš Grišin, Toiduvalmistamise tehnoloogia. Õpik tehnikumide tehnoloogilistele osakondadele, Eesti Riiklik Kirjastus, 1957, hind: 14,00 eurot
Koostanud Silvi Kohu, Magusad hoidised, ATA-Raamat, 2001, hind: 5,00 eurot
Koostanud: Silvi Kohu, Soolased hoidised, ATA-Raamat, 2000, hind: 5,00 eurot
Koostanud: Ragna Malm, Balkani köök. Kreeka. Bulgaaria, Odamees, 2003, hind: 4,00 eurot
76 kiiret rooga, Forma Media, 2006, hind: 3,00 eurot
Jonathan Routh ja Shelagh Routh, Leonardo köögimärkmeid ehk Romanovi koodeks. Leonardo da Vinci märkmed toiduvalmistamise ja lauakommete kohta, Valgus, 2005, hind: 12,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat, Valgus, 1985, hind: 5,00 eurot
Angeelika Kang, Supiraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2000, hind: 3,00 eurot
Helgi Oras, Koduveinid, Katherine, 1991, hind: 2,50 eurot
Hans Sossi, Siirupi valmistamine kartulist kodusel teel, Agronoom, 1942, hind: 6,00 eurot
AS Ajakirjade Kirjastus; Toimetanud: Lia Virkus, Pereköök. Mai 2010. Peotoitude eri, Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 1,50 eurot
AS Ajakirjade Kirjastus; Toimetanud: Lia Virkus, Pereköök. November 2011. Sõbrad tulevad külla, Ajakirjade Kirjastus, 2011, hind: 1,50 eurot
AS Ajakirjade Kirjastus; Toimetanud: Lia Virkus, Pereköök. Mai 2001. Hakkliharoad ja rabarberikoogid, Ajakirjade Kirjastus, 2001, hind: 1,50 eurot
AS Ajakirjade Kirjastus; Toimetanud: Lia Virkus, Pereköök. Detsember 2000. Jõulu-eri, Ajakirjade Kirjastus, 2000, hind: 1,50 eurot
AS Ajakirjade Kirjastus; Toimetanud: Lia Virkus, Pereköök. Jaanuar 2001. Kartuli-eri, Ajakirjade Kirjastus, 2001, hind: 1,50 eurot
AS Ajakirjade Kirjastus; Toimetanud: Lia Virkus, Pereköök. Veebruar 2001. Pannkoogi-eri, Ajakirjade Kirjastus, 2001, hind: 1,50 eurot
Leibur, Võileivaks loodud. Rukkipala retseptiraamat, , hind: 2,00 eurot
ENSV Toiduainetööstuse Ministeerium, Leivad. Saiad, ENSV Toiduainetööstuse Ministeerium, hind: 4,00 eurot
AS Ajakirjade Kirjastus ; peatoimetaja Monika Kelle, tegevtoimetaja Siiri Kirikal, Oma Maitse 2009/10. Eesti suurim toiduajakiri, Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 1,50 eurot
Toit ja Trend 2008/veebruar-märts, Menu Meedia, 2008, hind: 1,50 eurot
Rimi Eesti Food AS ; peatoimetaja Tiina Laanem, Toit ja Trend 2008/august-september, Menu Meedia, 2008, hind: 1,50 eurot
Delimano retseptiraamat, , hind: 7,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1304 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2018 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901