Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud, 2015 Ilo

50 toitu, milles ei ole gluteeni! 23 toitu, milles ei ole laktoosi! Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud» on Eesti ametikoolide toiduasjatundjate poolt koostatud käepärane teejuht, mis aitab nii pere menüü kui ka ostukorvi planeerimisel ka peredes, kus on probleeme toidutalumatusega. Toidutalumatus tekitab mitmesuguse raskusastmega tervisehäireid. Sellise ülitundlikkuse põhjuseks on tavaliselt mõne toiduaine seedimiseks vajaliku ensüümi puudumine. Peamiselt ilmneb talumatus gluteeni või laktoosi suhtes. Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia põhjuseks on inimorganismi võimetus toota piisaval hulgal laktaasi – ensüümi, mis lõhustab piimasuhkrut ehk laktoosi. Haiguse raskusastmest olenevalt peab vähendama oma toidus sisalduva laktoosi hulka. Selles raamatus on ära toodud 23 laktoosivaba toidu retsepti. Gluteenanteropaatia ehk tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega haigus, mille vallandab nisust, rukkist ja odrast valmistatud toit. Kaerast valmistatud toit arvatakse olevat tsöliaakiahaigetele suhteliselt ohutu. Haruharva esineb tsöliaakiat neil inimestel, kelle põhitoiduks on riis või mais. Raamatus leidub 50 gluteenivaba toidu retsepti. Valmistades toite selles raamatus esitatud retseptide järgi on gluteeni- või laktoositalumatusega inimestel võimalik oma toidusedelit rikastada ja nautida nii erinevaid eelroogasid, suppe, põhiroogasid, magustoite, küpsetisi kui ka jooke. Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!

Raamatu autoriks on Toimetanud Piibe Kohava kasutatud raamatud pealkirjaga Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud on raamat kirjastuselt Ilo aastast 2015

mille on kirjutanud Toimetanud Piibe Kohava antud 2015 aasta raamat Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud on Toimetanud Piibe Kohava oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud vanaraamat.ee raamatupood Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud",
teema: Kokaraamatud

Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
Pealkiri: Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud
Autor(id): Toimetanud Piibe Kohava
Kujundaja: Janek Saareoja, Kalev Tomingas

Kirjastus: Ilo
Aasta: 2015
Originaalkeel: eesti keel

ISBN: 9789949173259
Lehekülgi: 80
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!


Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 145 × 215 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega


Sisu:
50 toitu, milles ei ole gluteeni! 23 toitu, milles ei ole laktoosi!

Eesti gluteeni- või laktoosivabad toidud» on Eesti ametikoolide toiduasjatundjate poolt koostatud käepärane teejuht, mis aitab nii pere menüü kui ka ostukorvi planeerimisel ka peredes, kus on probleeme toidutalumatusega.

Toidutalumatus tekitab mitmesuguse raskusastmega tervisehäireid. Sellise ülitundlikkuse põhjuseks on tavaliselt mõne toiduaine seedimiseks vajaliku ensüümi puudumine. Peamiselt ilmneb talumatus gluteeni või laktoosi suhtes.

Laktoositalumatuse ehk hüpolaktaasia põhjuseks on inimorganismi võimetus toota piisaval hulgal laktaasi – ensüümi, mis lõhustab piimasuhkrut ehk laktoosi. Haiguse raskusastmest olenevalt peab vähendama oma toidus sisalduva laktoosi hulka. Selles raamatus on ära toodud 23 laktoosivaba toidu retsepti.

Gluteenanteropaatia ehk tsöliaakia on päriliku eelsoodumusega haigus, mille vallandab nisust, rukkist ja odrast valmistatud toit. Kaerast valmistatud toit arvatakse olevat tsöliaakiahaigetele suhteliselt ohutu. Haruharva esineb tsöliaakiat neil inimestel, kelle põhitoiduks on riis või mais. Raamatus leidub 50 gluteenivaba toidu retsepti.

Valmistades toite selles raamatus esitatud retseptide järgi on gluteeni- või laktoositalumatusega inimestel võimalik oma toidusedelit rikastada ja nautida nii erinevaid eelroogasid, suppe, põhiroogasid, magustoite, küpsetisi kui ka jooke.

Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!

Hind: 7,00 EUR
Õile Aavik, Marika Kasvand, Liia Saatre, Eha Raal, Inge Rego, Taisi Talviste, Eliise Välja, Hädi Välja. Toimetanud Piibe Kohava, Eesti gluteeni- ja laktoosivabad toidud. 75 toitu, milles ei ole gluteeni ega laktoosi!, Ilo, 2015, hind: 7,00 eurot
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Toivo Niiberg, Koduõlu, kali ja siider, Maalehe Raamat, 1998, hind: 11,00 eurot
Toimetanud: Anna-Maija Tanttu, Viivi Variksaar, Head isu! Suur küpsetamisraamat. Parimad kodused retseptid küpsetamiseks, Suur Eesti Raamatuklubi, 2001, hind: 13,00 eurot
Pille Enden, Angeelika Kang, Lia Virkus, 100 kooki 3. osa, Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 18,00 eurot
Joseph Iannuzzi, Maffia kokaraamat, Philos Eesti OÜ, hind: 12,00 eurot
Koostanud Jill Elegeer, Hõrgutavad retseptid ühele inimesele, Tormikiri, 2003, hind: 2,00 eurot
peatoimetaja: Maire Suitsu, Head isu! Bon appetit, Jääkülm, 1997, hind: 2,00 eurot
Peatoimetaja Maire Suitsu, Head isu! Bon appetit! Aprill 1997, Jääkülm, 1997, hind: 2,00 eurot
Peatoimetaja Maire Suitsu, Head isu! Bon appetit! 1996/11, Jääkülm, 1996, hind: 2,00 eurot
M. Suurorg, Praktiline perenaine, Eesti Raamat, 1983, hind: 2,00 eurot
M. Suurorg, Praktiline perenaine, Eesti Raamat, 1985, hind: 2,00 eurot
Praktiline perenaine. Külmlaud. 15 postkaarti, Valgus, 1976, hind: 2,00 eurot
Olga Kesk, Hoidised, Loodus, 1938, hind: 8,00 eurot
Olga Kesk, Lihatoidud, Loodus, 1938, hind: 7,00 eurot
Hele Lüüs ja Leida Soosaar, Köögiviljade säilitamine, Agronoom, 1942, hind: 2,50 eurot
Kokaraamat, Rakvere Lihakombinaat, 1998, hind: 2,00 eurot
Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa), Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 5,00 eurot
Peeter Kard, Lihtsaid ungari toite, 1992, hind: 1,50 eurot
Koostanud Maria Kagan, Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (1. osa), Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 1,00 eurot
Koostanud Tagli Pitsi, Riina Täht ja Sirje Vaask, Rukkileib meie laual, Eesti Leivaliit, 1999, hind: 1,50 eurot
Kaarina Kaurinkoski, Saadikuproua hõrgutisi, Perioodika, 1995, hind: 3,50 eurot
Peeter Kard, 33 šašlõkki, Perona, 1990, hind: 4,00 eurot
Linda Petti, Poissmeeste kokaraamat (retsepte), Linda Petti, 1996, hind: 1,50 eurot
Koostanud Selma Vitsur, Sulatatud juust, Valgus, 1972, hind: 2,00 eurot
Valli Järve, Elsa Kukk, Toite kõrvitsast ja rabarbrist, Aed, 1997, hind: 4,00 eurot
Eero Rannak, Toiduainete keemilise koostise ja toiteväärtuste tabelid, Valgus, 1973, hind: 3,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1273 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2018 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901