Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Teraviljatoidud. Eesti retseptidAutor(id): retseptide autorid: Õile Aavik, Reet Alunurm, Malle Kallus, Marika Kasvand, Marina Madisson, Tiina Mäeks, Eha Raal, Liia Saatre, Taisi Talviste; ; toimetaja Ingrid Krall; teostaja Janek Saareoja
Kujundaja: Kalev Tomingas
Kirjastus: TEA Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2015
Originaalkeel:
ISBN: 9789949173310
Lehekülgi: 64
Sari: Ise tehtud, hästi tehtud!
Seisukord: normaalses seisukorras raamat, raamatukogu ja sealt mahakandmise templid sees, sisu olemas ja korralik
Mõõdud: 210x145
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega
Sisu:
"Teravili on aastatuhandeid olnud inimkonna põhitoiduaineks.
Ka tänapäeval on meie toidulaual igapäevaselt näiteks erinevad helbed, hommikuhelbed, jahutooted, kruubid, makaronitooted, müslid ja tangud.
Teraviljatoodetest päeva jooksul saadav toiduenergia peaks
soovituslikult katma umbes kolmandiku inimese päevanormist.
Võimalusel tuleks eelistada täisteraviljatooteid ning süüa neid igal toidukorral, et katta oma päevane kiudainevajadus. Täisteratooted sisaldavad rohkelt B-rühma vitamiine, mineraalaineid, süsivesikuid ning valke. Täisterariisi ja -pastat võib kasutada kartuli asemel toidulaua rikastamiseks.
Käesolevast raamatust leiate nii eelroogasid, põhiroogasid, putrusid, küpsetisi kui ka magustoitusid. Siin on klassikalisi retsepte mulgipudrust porgandikaraskini ja moodsaid roogasid leivapestost peediorsotoni.
Raamatu retseptides kasutatakse muu hulgas järgmisi teraviljatooteid: bulgurit, hirsihelbeid, kaerajahu, kaerahelbeid, kaerakliisid, maisijahu, nisujahu, odrajahu, odrakruupi, odratangu, pudruriisi, riisi, riisijahu, rukkijahu, rukkileiba/riivleiba/näkileiba, tatrahelbeid, täisteranisujahu, täisteraviljahelbeid.
Head katsetamist!"
Märksõnad:
TEA
Ise tehtud, hästi tehtud!
teraviljatoidud
Eesti
kokaraamatud
Hind:
3,50 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1974, hind: 4,00 eurot
Helgi Oras, Koduveinid,
Katherine, 1991, hind: 2,20 eurot
S. Kuuse (koostaja), Pirukad,
AS ATA, 1995, hind: 2,50 eurot
Джина Кристанини Ди Фидио, Вилма Страбелло, Композиции из фруктов и овощей на вашем столе,
Ниола-Пресс, 2006, hind: 5,00 eurot
Aet Trisberg, Maitseelamused tervise heaks,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 8,00 eurot
Kiire pasta,
Varrak, 2005, hind: 5,00 eurot
Nigella Lawson, Nigellissima. Kiired itaaliapärased road,
Ajakirjade Kirjastus, 2013, hind: 17,00 eurot
Linda Petti, Jaapani köök. Eksootiline ja tervislik,
Valgus, 2000, hind: 6,00 eurot
Maria Kagan (koostaja), Maailma rahvaste rahvusköögid ja toitude retseptid (2. osa),
Eesti Õppekirjanduse Keskus, 1993, hind: 5,00 eurot
Eero Rannak, Toiduainete keemilise koostise ja toiteväärtuste tabelid,
Valgus, 1973, hind: 3,00 eurot
Kokaraamatud all on 1953 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!