Aive Luigela, Aive Luigela retseptiraamat, 2014 Varrak

Armastatud autori ammu oodatud uues tervise- ja kokaraamatus on kirjas tema mõtted ja teadmised mõistliku toitumise kohta ning pikkade aastate jooksul kulinaarsete katsetuste käigus välja kujunenud lemmiktoidud – märksõnadeks ühelt poolt köögis toimetaja hea enesetunne ja lauas istuja maitserõõm, teisalt aga toit kui ravim. Uudne on selle raamatu puhul keskendumine just eakamatele inimestele suunatud toitumissoovitustele. Neid soovitusi tasuks muidugi järgima hakata juba hoopis varem, kõige hiljem keskeas, et meie keha püsiks reipa ja tervena kõrge vanuseni. Siiski pole teadliku ja tervist toetava toitumisega alustada kunagi liiga hilja. Selle kauni raamatu toidud on valmistanud, serveerinud ja pildistanud autori tütar, kunstnik Kaire Tali. Lihtsalt, maitsvalt ja tervislikult ... võiksin kokku võtta selle retseptiraamatu sisu. Nende kaante vahele olen kogunud hulgaliselt oma igapäevaste lemmiktoitude ning huvitavate kulinaarsete katsetuste retsepte. Jagan neid siin kõigiga, kellel on tahtmist tervise ja hea enesetunde nimel söögilauale väikest vaheldust tuua. Pole hullu, kui retseptides midagi oma maitse ja kogemuse järgi muudate. Tähtis on, et köögis toimetav inimene tunneks end õnnelikult. Nii söögitegemise ajal kui ka süües, ja muidugi pikemas plaanis. Olen vana kooli kokakunsti pooldaja: tooraine olgu võimalusel kohalik, veel parem kui see on pärit oma aiast. Toidu olemus olgu lihtne ja maitse selge. Toit kui ravim on olnud juba aastaid minu lemmikteema. Meeldib ka leidlik serveerimine ning kaunis lauakatmine. Igas eas on inimesel erinev toiduvajadus. Energiliste laste ja teismeliste eelistused on tihti teised kui tasakaalukatel vanematel. Elatud aastad kulutavad igaühe organismi isemoodi. On paratamatus, et vanemas eas avalduvad mitmed haigusseisundid, mida nooremana ei osanud mõista ega ettegi kujutada. Kunagi pole hilja end lihtsa igapäevase söögi-joogiga käsile võtta. Pidades meeles, et lihtsus ei tähenda ühekülgsust! Retseptiraamatutest puudust pole, neid on saadaval tõepoolest igast valdkonnast, mitmete rõhuasetustega. On eestimaiseid ja kuulsate maailmanimedega kaunistatuid, kuid minu huvi paljud neist ei ärata. Olen oma toidumaailmas otsimas ho

Raamatu autoriks on Aive Luigela kasutatud raamatud pealkirjaga Aive Luigela retseptiraamat on raamat kirjastuselt Varrak aastast 2014

mille on kirjutanud Aive Luigela antud 2014 aasta raamat Aive Luigela retseptiraamat on Aive Luigela oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Aive Luigela, Aive Luigela retseptiraamat vanaraamat.ee raamatupood Aive Luigela, Aive Luigela retseptiraamat
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Aive Luigela retseptiraamat",
teema: Kokaraamatud

Aive Luigela retseptiraamat
Pealkiri: Aive Luigela retseptiraamat
Autor(id): Aive Luigela

Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:

ISBN: 9789985330029
Lehekülgi: 288


Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 240x168 mm
Suurus: tavaformaadis ja kõvade kaantega raamat


Sisu:
Armastatud autori ammu oodatud uues tervise- ja kokaraamatus on kirjas tema mõtted ja teadmised mõistliku toitumise kohta ning pikkade aastate jooksul kulinaarsete katsetuste käigus välja kujunenud lemmiktoidud – märksõnadeks ühelt poolt köögis toimetaja hea enesetunne ja lauas istuja maitserõõm, teisalt aga toit kui ravim. Uudne on selle raamatu puhul keskendumine just eakamatele inimestele suunatud toitumissoovitustele. Neid soovitusi tasuks muidugi järgima hakata juba hoopis varem, kõige hiljem keskeas, et meie keha püsiks reipa ja tervena kõrge vanuseni. Siiski pole teadliku ja tervist toetava toitumisega alustada kunagi liiga hilja. Selle kauni raamatu toidud on valmistanud, serveerinud ja pildistanud autori tütar, kunstnik Kaire Tali.

Lihtsalt, maitsvalt ja tervislikult ... võiksin kokku võtta selle retseptiraamatu sisu. Nende kaante vahele olen kogunud hulgaliselt oma igapäevaste lemmiktoitude ning huvitavate kulinaarsete katsetuste retsepte. Jagan neid siin kõigiga, kellel on tahtmist tervise ja hea enesetunde nimel söögilauale väikest vaheldust tuua. Pole hullu, kui retseptides midagi oma maitse ja kogemuse järgi muudate. Tähtis on, et köögis toimetav inimene tunneks end õnnelikult. Nii söögitegemise ajal kui ka süües, ja muidugi pikemas plaanis.

Olen vana kooli kokakunsti pooldaja: tooraine olgu võimalusel kohalik, veel parem kui see on pärit oma aiast. Toidu olemus olgu lihtne ja maitse selge. Toit kui ravim on olnud juba aastaid minu lemmikteema. Meeldib ka leidlik serveerimine ning kaunis lauakatmine.

Igas eas on inimesel erinev toiduvajadus. Energiliste laste ja teismeliste eelistused on tihti teised kui tasakaalukatel vanematel. Elatud aastad kulutavad igaühe organismi isemoodi. On paratamatus, et vanemas eas avalduvad mitmed haigusseisundid, mida nooremana ei osanud mõista ega ettegi kujutada. Kunagi pole hilja end lihtsa igapäevase söögi-joogiga käsile võtta. Pidades meeles, et lihtsus ei tähenda ühekülgsust! Retseptiraamatutest puudust pole, neid on saadaval tõepoolest igast valdkonnast, mitmete rõhuasetustega. On eestimaiseid ja kuulsate maailmanimedega kaunistatuid, kuid minu huvi paljud neist ei ärata. Olen oma toidumaailmas otsimas hoopis teisi väärtusi. Tervise ja igapäevase söögi suhetest olen kirjutanud ka oma eelmised viis raamatut. Selle raamatuga panen värvika punkti. Võtke või jätke – minu retseptikogumik kedagi tervislikkusele ei manitse ega kohusta. Pigem usun, et püüdlus tegusama ning elurõõmsama enesetunde poole on piisav ahvatlus, et mõningaid oma pikaajalisi harjumusi muuta ning end köögis hoopis uute maitsetega harjutada.

Aive Luigela Vääna-Jõesuus 2014. Aastal


Märksõnad:
toitumine
tervislik toitumine
toiduained
menüüd
toiduvalmistamine
kokaraamatud
tervisenõuanded

Hind: 14,00 EUR
Otsing autori järgi:

Aive Luigela, Targalt toitudes terveks 2, Varrak, 2009, hind: 13,50 eurot
Aive Luigela, Maitsetaimed terviseks ja aednikule rõõmuks, Varrak, 2009, hind: 14,00 eurot
Aive Luigela, Ravimtaimla. Terviseabi loodusest, Ühinenud Ajakirjad,, 2016, hind: 15,00 eurot
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Lia Virkus, Angeelika Kang (retseptid), Maire Suitsu (tekst), Õunakoogid, Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 9,00 eurot
Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast, Valgus, 2004, hind: 14,00 eurot
Vello Lään, Joogiraamat, Koolibri, 1993, hind: 7,50 eurot
Kristina-Maria Luite, Tagasipöördumine taevase Isa toidu juurde, 1992, hind: 6,00 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised, Valgus, 1983, hind: 2,40 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat, Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1980, hind: 4,50 eurot
koostaja Kaja Torm, 100 lemmikretsepti. Kaalujälgijad, Kaalujälgijad, 2005, hind: 9,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat, Valgus, 1985, hind: 3,50 eurot
Joy Skipper, Kerged eined, Valgus, 2008, hind: 9,00 eurot
Adeline Tannbaum. Toimetanud: Argo Sieger, Moodne perenaine, Pandekt OÜ, 2013, hind: 24,00 eurot
Pille Enden, Angeelika Kang, Maire Suitsu ja Lia Virkus, Köögiviljaraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 15,00 eurot
Raili Mikk, Pille Enden, Kiirelt ja tervislikult, Ajakirjade Kirjastus, hind: 9,00 eurot
Maiasmoka küpsetised, Kaalujälgijad, 1999, hind: 6,00 eurot
August Alop, Martti Koppel, Kuldaväärt kana, Erahariduskeskus, 2000, hind: 4,50 eurot
toidud: Martti Koppel ; tegevtoimetaja Ede-Mall Jüriado, Kelmikad koogid, EHK Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
retseptid: Veronika Nuter; toimetaja Katrin Reinmaa, 76 isemoodi hoidist, Forma Media, 2014, hind: 8,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1974, hind: 2,80 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid, Valgus, 1979, hind: 3,50 eurot
M. Kask, Mikrolaineahjus valmistatavad toidud, Leko, 1994, hind: 3,00 eurot
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine, Teadus, 1992, hind: 3,50 eurot
Ulla Lehtonen, Taimetoidud, Maalehe raamat, 1995, hind: 4,50 eurot
Carla Bardi, Rosalba Gioffrè ja Mollie Thomson, Vorstid, Sinisukk, 2003, hind: 2,00 eurot
Toimetanud: Salme Masso, Raamat maitsvast ja tervislikust toidust, Eesti Riiklik Kirjastus, 1955, hind: 10,00 eurot
Carla Capalbo, Itaalia köök. Ehtsad itaalia road täis erutavaid maitseelamusi, Varrak, 2006, hind: 12,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1741 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2020 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901