Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Aive Luigela retseptiraamatAutor(id): Aive Luigela
Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:
ISBN: 9789985330029
Lehekülgi: 288
Seisukord: heas korras raamat
Mõõdud: 240x168 mm
Suurus: tavaformaadist pisut suuremas formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
Armastatud autori ammu oodatud uues tervise- ja kokaraamatus on kirjas tema mõtted ja teadmised mõistliku toitumise kohta ning pikkade aastate jooksul kulinaarsete katsetuste käigus välja kujunenud lemmiktoidud – märksõnadeks ühelt poolt köögis toimetaja hea enesetunne ja lauas istuja maitserõõm, teisalt aga toit kui ravim. Uudne on selle raamatu puhul keskendumine just eakamatele inimestele suunatud toitumissoovitustele. Neid soovitusi tasuks muidugi järgima hakata juba hoopis varem, kõige hiljem keskeas, et meie keha püsiks reipa ja tervena kõrge vanuseni. Siiski pole teadliku ja tervist toetava toitumisega alustada kunagi liiga hilja. Selle kauni raamatu toidud on valmistanud, serveerinud ja pildistanud autori tütar, kunstnik Kaire Tali.
Lihtsalt, maitsvalt ja tervislikult ... võiksin kokku võtta selle retseptiraamatu sisu. Nende kaante vahele olen kogunud hulgaliselt oma igapäevaste lemmiktoitude ning huvitavate kulinaarsete katsetuste retsepte. Jagan neid siin kõigiga, kellel on tahtmist tervise ja hea enesetunde nimel söögilauale väikest vaheldust tuua. Pole hullu, kui retseptides midagi oma maitse ja kogemuse järgi muudate. Tähtis on, et köögis toimetav inimene tunneks end õnnelikult. Nii söögitegemise ajal kui ka süües, ja muidugi pikemas plaanis.
Olen vana kooli kokakunsti pooldaja: tooraine olgu võimalusel kohalik, veel parem kui see on pärit oma aiast. Toidu olemus olgu lihtne ja maitse selge. Toit kui ravim on olnud juba aastaid minu lemmikteema. Meeldib ka leidlik serveerimine ning kaunis lauakatmine.
Igas eas on inimesel erinev toiduvajadus. Energiliste laste ja teismeliste eelistused on tihti teised kui tasakaalukatel vanematel. Elatud aastad kulutavad igaühe organismi isemoodi. On paratamatus, et vanemas eas avalduvad mitmed haigusseisundid, mida nooremana ei osanud mõista ega ettegi kujutada. Kunagi pole hilja end lihtsa igapäevase söögi-joogiga käsile võtta. Pidades meeles, et lihtsus ei tähenda ühekülgsust! Retseptiraamatutest puudust pole, neid on saadaval tõepoolest igast valdkonnast, mitmete rõhuasetustega. On eestimaiseid ja kuulsate maailmanimedega kaunistatuid, kuid minu huvi paljud neist ei ärata. Olen oma toidumaailmas otsimas hoopis teisi väärtusi. Tervise ja igapäevase söögi suhetest olen kirjutanud ka oma eelmised viis raamatut. Selle raamatuga panen värvika punkti. Võtke või jätke – minu retseptikogumik kedagi tervislikkusele ei manitse ega kohusta. Pigem usun, et püüdlus tegusama ning elurõõmsama enesetunde poole on piisav ahvatlus, et mõningaid oma pikaajalisi harjumusi muuta ning end köögis hoopis uute maitsetega harjutada.
Aive Luigela Vääna-Jõesuus 2014. Aastal
Märksõnad:
toitumine
tervislik toitumine
toiduained
menüüd
toiduvalmistamine
kokaraamatud
tervisenõuanded
Hind:
15,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Nadia Arumugam. Tõlke toimetanud Kai Nurmik, 1000 kastet, salsat, salatikastet ja dippi,
Varrak, 2014, hind: 23,00 eurot
Hans Sossi, Jookide valmistamine kodusel teel. Käsiraamat perenaistele ja koolidele juhatusega rohkem kui 100 maitsva joogi valmistamiseks,
1992, hind: 5,00 eurot
Köögivilja toidud,
Teadus, 1992, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, Soome köök,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Itaalia köök,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, Aeduba,
1992, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 toitu kloostri moodi,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot
Peeter Kard, 33 kevadsuppi,
Perona, 1991, hind: 3,50 eurot
Arvi Pitelkov, Silja Pitelkov, Grilliaabits. Grillimise ja BBQ põhitõed,
Rahva Raamat AS, 2018, hind: 20,00 eurot
Linda Petti, Prantsuse köök,
Ilmavalgus, 1995, hind: 8,00 eurot
Kokaraamatud all on 2266 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!