Aive Luigela, Aive Luigela retseptiraamat, 2014 Varrak

Armastatud autori ammu oodatud uues tervise- ja kokaraamatus on kirjas tema mõtted ja teadmised mõistliku toitumise kohta ning pikkade aastate jooksul kulinaarsete katsetuste käigus välja kujunenud lemmiktoidud – märksõnadeks ühelt poolt köögis toimetaja hea enesetunne ja lauas istuja maitserõõm, teisalt aga toit kui ravim. Uudne on selle raamatu puhul keskendumine just eakamatele inimestele suunatud toitumissoovitustele. Neid soovitusi tasuks muidugi järgima hakata juba hoopis varem, kõige hiljem keskeas, et meie keha püsiks reipa ja tervena kõrge vanuseni. Siiski pole teadliku ja tervist toetava toitumisega alustada kunagi liiga hilja. Selle kauni raamatu toidud on valmistanud, serveerinud ja pildistanud autori tütar, kunstnik Kaire Tali. Lihtsalt, maitsvalt ja tervislikult ... võiksin kokku võtta selle retseptiraamatu sisu. Nende kaante vahele olen kogunud hulgaliselt oma igapäevaste lemmiktoitude ning huvitavate kulinaarsete katsetuste retsepte. Jagan neid siin kõigiga, kellel on tahtmist tervise ja hea enesetunde nimel söögilauale väikest vaheldust tuua. Pole hullu, kui retseptides midagi oma maitse ja kogemuse järgi muudate. Tähtis on, et köögis toimetav inimene tunneks end õnnelikult. Nii söögitegemise ajal kui ka süües, ja muidugi pikemas plaanis. Olen vana kooli kokakunsti pooldaja: tooraine olgu võimalusel kohalik, veel parem kui see on pärit oma aiast. Toidu olemus olgu lihtne ja maitse selge. Toit kui ravim on olnud juba aastaid minu lemmikteema. Meeldib ka leidlik serveerimine ning kaunis lauakatmine. Igas eas on inimesel erinev toiduvajadus. Energiliste laste ja teismeliste eelistused on tihti teised kui tasakaalukatel vanematel. Elatud aastad kulutavad igaühe organismi isemoodi. On paratamatus, et vanemas eas avalduvad mitmed haigusseisundid, mida nooremana ei osanud mõista ega ettegi kujutada. Kunagi pole hilja end lihtsa igapäevase söögi-joogiga käsile võtta. Pidades meeles, et lihtsus ei tähenda ühekülgsust! Retseptiraamatutest puudust pole, neid on saadaval tõepoolest igast valdkonnast, mitmete rõhuasetustega. On eestimaiseid ja kuulsate maailmanimedega kaunistatuid, kuid minu huvi paljud neist ei ärata. Olen oma toidumaailmas otsimas ho

Raamatu autoriks on Aive Luigela kasutatud raamatud pealkirjaga Aive Luigela retseptiraamat on raamat kirjastuselt Varrak aastast 2014

mille on kirjutanud Aive Luigela antud 2014 aasta raamat Aive Luigela retseptiraamat on Aive Luigela oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Aive Luigela, Aive Luigela retseptiraamat vanaraamat.ee raamatupood Aive Luigela, Aive Luigela retseptiraamat
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Aive Luigela retseptiraamat",
teema: Kokaraamatud

Aive Luigela retseptiraamat
Pealkiri: Aive Luigela retseptiraamat
Autor(id): Aive Luigela

Kirjastus: Varrak
Linn: Tallinn
Aasta: 2014
Originaalkeel:

ISBN: 9789985330029
Lehekülgi: 288


Seisukord: normaalses seisukorras raamat
Mõõdud: 240x168 mm
Suurus: tavaformaadis ja kõvade kaantega raamat


Sisu:
Armastatud autori ammu oodatud uues tervise- ja kokaraamatus on kirjas tema mõtted ja teadmised mõistliku toitumise kohta ning pikkade aastate jooksul kulinaarsete katsetuste käigus välja kujunenud lemmiktoidud – märksõnadeks ühelt poolt köögis toimetaja hea enesetunne ja lauas istuja maitserõõm, teisalt aga toit kui ravim. Uudne on selle raamatu puhul keskendumine just eakamatele inimestele suunatud toitumissoovitustele. Neid soovitusi tasuks muidugi järgima hakata juba hoopis varem, kõige hiljem keskeas, et meie keha püsiks reipa ja tervena kõrge vanuseni. Siiski pole teadliku ja tervist toetava toitumisega alustada kunagi liiga hilja. Selle kauni raamatu toidud on valmistanud, serveerinud ja pildistanud autori tütar, kunstnik Kaire Tali.

Lihtsalt, maitsvalt ja tervislikult ... võiksin kokku võtta selle retseptiraamatu sisu. Nende kaante vahele olen kogunud hulgaliselt oma igapäevaste lemmiktoitude ning huvitavate kulinaarsete katsetuste retsepte. Jagan neid siin kõigiga, kellel on tahtmist tervise ja hea enesetunde nimel söögilauale väikest vaheldust tuua. Pole hullu, kui retseptides midagi oma maitse ja kogemuse järgi muudate. Tähtis on, et köögis toimetav inimene tunneks end õnnelikult. Nii söögitegemise ajal kui ka süües, ja muidugi pikemas plaanis.

Olen vana kooli kokakunsti pooldaja: tooraine olgu võimalusel kohalik, veel parem kui see on pärit oma aiast. Toidu olemus olgu lihtne ja maitse selge. Toit kui ravim on olnud juba aastaid minu lemmikteema. Meeldib ka leidlik serveerimine ning kaunis lauakatmine.

Igas eas on inimesel erinev toiduvajadus. Energiliste laste ja teismeliste eelistused on tihti teised kui tasakaalukatel vanematel. Elatud aastad kulutavad igaühe organismi isemoodi. On paratamatus, et vanemas eas avalduvad mitmed haigusseisundid, mida nooremana ei osanud mõista ega ettegi kujutada. Kunagi pole hilja end lihtsa igapäevase söögi-joogiga käsile võtta. Pidades meeles, et lihtsus ei tähenda ühekülgsust! Retseptiraamatutest puudust pole, neid on saadaval tõepoolest igast valdkonnast, mitmete rõhuasetustega. On eestimaiseid ja kuulsate maailmanimedega kaunistatuid, kuid minu huvi paljud neist ei ärata. Olen oma toidumaailmas otsimas hoopis teisi väärtusi. Tervise ja igapäevase söögi suhetest olen kirjutanud ka oma eelmised viis raamatut. Selle raamatuga panen värvika punkti. Võtke või jätke – minu retseptikogumik kedagi tervislikkusele ei manitse ega kohusta. Pigem usun, et püüdlus tegusama ning elurõõmsama enesetunde poole on piisav ahvatlus, et mõningaid oma pikaajalisi harjumusi muuta ning end köögis hoopis uute maitsetega harjutada.

Aive Luigela Vääna-Jõesuus 2014. Aastal


Märksõnad:
toitumine
tervislik toitumine
toiduained
menüüd
toiduvalmistamine
kokaraamatud
tervisenõuanded

Hind: 14,00 EUR
Otsing autori järgi:

Aive Luigela, Maitsetaimed terviseks ja aednikule rõõmuks, Varrak, 2009, hind: 14,00 eurot
Aive Luigela, Ravimtaimla. Terviseabi loodusest, Ühinenud Ajakirjad,, 2016, hind: 15,00 eurot
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Helgi Oras, Koduveinid, Katherine, 1991, hind: 2,50 eurot
Angeelika Kang, Vormiroad, Ajakirjade Kirjastus, 2001, hind: 3,00 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid, Valgus, 1989, hind: 3,50 eurot
Angeelika Kang, Hommikusöögid, Ajakirjade Kirjastus, 2004, hind: 8,00 eurot
Angeelika Kang, Supiraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2000, hind: 2,80 eurot
Angeelika Kang, Kodukiri, Pirukaraamat, Ajakirjade Kirjastus, 1999, hind: 3,50 eurot
Nikolai Ivanovitš Kovaljov, Pjotr Dmitrijevitš Grišin, Toiduvalmistamise tehnoloogia. Õpik tehnikumide tehnoloogilistele osakondadele, Eesti Riiklik Kirjastus, 1957, hind: 13,50 eurot
Kaarina Roininen, Parimad kodused küpsetised, Sinisukk, 1999, hind: 12,00 eurot
Dr Denis Gingras, Dr Richard Béliveau; eessõna David Servan-Schreiberilt; erialaliselt toimetanud Mart Paberit, Toiduga vähi vastu, Varrak, 2012, hind: 17,00 eurot
Eugene H. Liu ja Wolfgang W. Reichert, Kulinaarsetel avastusretkedel Hiinas. 75 retsepti koos spetsiaalselt käesoleva raamatu jaoks pildistatud fotodega, Avita, 2001, hind: 9,00 eurot
Anita Pasopa ja Milda Peterson, Kokaraamat, Valgus, 1968, hind: 5,00 eurot
Toivo Niiberg, Eda Põldma, Kuivatamine, Maalehe Raamat, 1998, hind: 4,50 eurot
Peeter Kard, 33 omletti, Perona, 1990, hind: 2,00 eurot
Peeter Kard, 33 sousti, Perona, 1991, hind: 3,50 eurot
Peeter Kard, 33 keeksi, Perona, 1990, hind: 2,20 eurot
Peeter Kard, Puljongid & pirukad, Varrak, 1992, hind: 2,80 eurot
Peeter Kard, 33 pannkooki, Perona, 1992, hind: 2,30 eurot
Ulla Lehtonen, Taimetoidud, Maalehe raamat, 1995, hind: 4,50 eurot
Linda Petti, Tere, Ameerika. Kulinaarne teekond jänkidemaal, Maalehe Raamat, 1998, hind: 6,00 eurot
Koostanud Väino Eskla, Maasikas aias ja köögis, Maalehe Raamat, 2000, hind: 6,00 eurot
toidud: Martti Koppel ; tegevtoimetaja Ede-Mall Jüriado, Kelmikad koogid, EHK Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Onu Bella; toimetaja Katrin Streimann; eessõna: Andrus Kivirähk, Onu Bella koduperemehe nipiraamat, Menu Kirjastus, 2011, hind: 16,00 eurot
Toimetanud Katrin Streimann, Chefs without borders. Peakokad Ida-Virumaal, AS Ajakirjade Kirjastus, 2004, hind: 6,00 eurot
Renate Kissel, Vürtsid ja maitsetaimed. 110 retsepti, Avita, 2001, hind: 9,00 eurot
tekst ja retseptid Epp Mihkels, Kartul. Meie lemmik toidulaual, Ajakirjade Kirjastus, 2012, hind: 13,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1665 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2019 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901