Koostanud Martti Koppel, Kuulekas kartul, 2003 Erahariduskeskuse Kirjastus

Kartul (Solanum tuberosum) on maavitsaliste perekonda kuuluv taim, milleta enamik meist oma toidulauda ettegi ei kujuta. Pärit on kartul, mida meie traditsioonis ka «teiseks leivaks» kutsutakse, Lõuna-Ameerikast, Andide kõrgmägedest. Just sealt leidsid hispaanlased 16. sajandil oma vallutusretki tehes kultuurtaime, mille mugulad kõlbasid süüa. Mõistagi tõid meremehed taime koju kaasa. Hispaaniast levis kartul ka Itaaliasse, Inglismaale ja mujale. Eestisse jõudis kartul emakordselt 18. sajandi keskel. Maailmas tuntakse tänapäeval üle 1000 kartulisordi, kuid põhiolemus on kõigil üks: see on toitev, aga vähese energiasisaldusega köögivili, mis kalorsuselt on võrdne õuna või apelsiniga. Märksõnad: kartul toidud köögiviljatoidud toiduvalmistamine kokaraamatud Sari: Retseptikogu Soolatera

Raamatu autoriks on Koostanud Martti Koppel kasutatud raamatud pealkirjaga Kuulekas kartul on raamat kirjastuselt Erahariduskeskuse Kirjastus aastast 2003

mille on kirjutanud Koostanud Martti Koppel antud 2003 aasta raamat Kuulekas kartul on Koostanud Martti Koppel oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Koostanud Martti Koppel, Kuulekas kartul vanaraamat.ee raamatupood Koostanud Martti Koppel, Kuulekas kartul
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Kuulekas kartul",
teema: Kokaraamatud

Kuulekas kartul
Pealkiri: Kuulekas kartul
Autor(id): Koostanud Martti Koppel
Illustraator: Fotod: Tiit Koha
Kujundaja: Mare Koha

Kirjastus: Erahariduskeskuse Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 2003
Originaalkeel:

ISBN: 9949101689
Lehekülgi: 64
Sari: Retseptikogu Soolatera


Seisukord: kasutatud raamat, kaaned veidi kulunud, sisu olemas ja loetav
Mõõdud: 245 × 170 mm
Suurus: tavaformaat, spiraalköide


Sisu:
Kartul (Solanum tuberosum) on maavitsaliste perekonda kuuluv taim, milleta enamik meist oma toidulauda ettegi ei kujuta. Pärit on kartul, mida meie traditsioonis ka «teiseks leivaks» kutsutakse, Lõuna-Ameerikast, Andide kõrgmägedest. Just sealt leidsid hispaanlased 16. sajandil oma vallutusretki tehes kultuurtaime, mille mugulad kõlbasid süüa. Mõistagi tõid meremehed taime koju kaasa.
Hispaaniast levis kartul ka Itaaliasse, Inglismaale ja mujale. Eestisse jõudis kartul emakordselt 18. sajandi keskel.
Maailmas tuntakse tänapäeval üle 1000 kartulisordi, kuid põhiolemus on kõigil üks: see on toitev, aga vähese energiasisaldusega köögivili, mis kalorsuselt on võrdne õuna või apelsiniga.

Märksõnad:
kartul
toidud
köögiviljatoidud
toiduvalmistamine
kokaraamatud

Sari: Retseptikogu Soolatera

Hind: 5,00 EUR
Otsing autori järgi:

Aare Koppel, Füüsika: mis? Kuidas? Miks? Füüsika, aeg, inimene. Konspektiivne visand ehk visandlik konspek, Valgus, 1972, hind: 6,00 eurot
Ain Koppel, Rohkem tarbekaupu, vähem tootmisjäätmeid, Valgus, 1985, hind: 4,00 eurot
Anonüümne. Toimetanud: Annika Koppel, Raamat, millel pole nime, Ersen, 2007, hind: 13,00 eurot
E. Kibbermann, S. Kirotar ja P. Koppel, Saksa-eesti sõnaraamat, Valgus, 1976, hind: 14,00 eurot
E. Kibbermann, S. Kirotar, P. Koppel, Saksa-eesti sõnaraamat. Deutsch-Estnisches Wörterbuch, Valgus, 2007, hind: 23,00 eurot
E. Kibbermann, S. Kirotar, P. Koppel, Saksa-eesti sõnaraamat. Deutsch-estnisches Wörterbuch, Valgus, 1995, hind: 19,50 eurot
Endel Koppel, Paide Vallimägi, Eesti NSV Kultuuriministeerium, 1965, hind: 2,50 eurot
Heino Koppel, Etüüde kuulsatest matemaatikutest, Koolibri, 2000, hind: 5,00 eurot
koostaja Ele Koppel, Olla või omada? Väärtuskonverentsi kogumik (1.-2. aprillil 2004 Tartus), Eesti Noorteühenduste Liit, 2004, hind: 4,00 eurot
Koostanud Endel Koppel, Paide, Eesti Raamat, 1965, hind: 1,80 eurot
Koostanud M. Koppel, Kaasaja meetodid sordiaretuses, Jõgeva Sordiaretuse Instituut, 1996, hind: 7,00 eurot
Koostanud Martti Koppel, Rõõmsameelne riis, Erahariduskeskuse Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Koostanud Martti Koppel, Lummavad linnud, Erahariduskeskuse Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Koostanud: Katre Koppel, Liis Reha, Ühine teistsugusus. Artikleid ja esseid TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia 60. aastapäevaks, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia, 2012, hind: 13,00 eurot
Koostanud: Martti Koppel, Põnev piim, Erahariduskeskuse Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Maano Koppel, Harri Korrovits, Ülo Rooma, Ehitusökonomisti käsiraamat, Valgus, 1987, hind: 8,00 eurot
Martti Koppel, Peibutavad pirukad, Erahariduskeskuse Kirjastus, 2002, hind: 7,00 eurot
Martti Koppel, Podisevad pajaroad, Erahariduskeskus, 2002, hind: 6,00 eurot
Martti Koppel, Sarmikad salatid, Mainori Kirjastus, 2002, hind: 3,50 eurot
Martti Koppel, Paeluvad pastad, AS Erahariduskeskus, Mainori kirjastus, 2002, hind: 5,00 eurot
Martti Koppel, Sõbralikud supid, EHK Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Martti Koppel, Laitmatud liharoad, EHK Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
Martti Koppel, Lihtsalt lastele, Mainori Kirjastus, 2002, hind: 3,20 eurot
Samuel Sütt, David Koppel, Maateaduse õpperaamat algkoolidele. VI õppeaasta. Euroopa, Loodus, 1928, hind: 7,00 eurot
Toimetanud A. R. Cederberg, H. Koppel, Johan Kõpp, Andrus Saareste, P. Treiberg, Friedebert Tuglas, Eesti Biograafiline Leksikon, Mart Tamberg, 2001, hind: 15,00 eurot
Toimkond: K. Hinno, E. Koppel, P. Liebus, A. Lange, E. Lepik, E. Lepp, K. Mäekala, A. Mätlik, J. Port, A. Prima, M. Reinik, J. Soo, A. Siimon, K. Zolk, Aed. Aianduse ja mesinduse ajakiri (Terve aastakäik kokkuköidetuna), Eesti Aiandus-Mesinduse Keskselts, 1934, hind: 16,00 eurot
Toomas Hendrik Ilves; koostanud: Olari Koppel, Eesti jõudmine. Kõned ja kirjutised aastaist 1986-2006, Varrak, 2006, hind: 10,00 eurot
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Peeter Kard, 33 omletti, Perona, 1990, hind: 2,50 eurot
Linda Petti, Kokaraamat poissmeestele, 1991, hind: 3,00 eurot
Koostanud: Elle Reeder, Selma Vitsur, Igast konservist maitsev roog, Valgus, 1970, hind: 4,00 eurot
Mats Tõnisson, Köögi raamat. Õpetus, kudas perenaised ja söögitegijad tarwilikka toitusid ja jookisid wõiwad walmistada, M. Tõnisson, 1898, hind: 10,00 eurot
Toivo Niiberg, Priit Põldma, Aia- ja metsasaaduste säilitamine. Hapendamine, Maalehe Raamat, 1997, hind: 5,00 eurot
Toivo Niiberg, Koduõlu, kali ja siider, Maalehe Raamat, 1998, hind: 11,00 eurot
Koostanud: Anne Kangur, Siberi köök, Odamees, 2004, hind: 5,50 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek ja Salme Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1965, hind: 7,50 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1966, hind: 7,00 eurot
Laine Remmelgas, Küpsetame ise I-II, Eesti Ühing Teadus, 1992, hind: 5,00 eurot
Laine Remmelgas, Küpsetame ise I, Eesti Ühing Teadus, hind: 2,80 eurot
Laine Remmelgas, Küpsetame ise II, Eesti Ühing, 1992, hind: 2,80 eurot
Peeter Kard, Kehva aja kokaraamat, Perona, 1991, hind: 3,00 eurot
Toivo Niiberg, Aiasaaduste ja seente hapendamine, Teadus, 1992, hind: 3,50 eurot
koostanud Anne Kangur ; toimetanud Sirje Raenok, Prantsuse köök, Odamees, 2003, hind: 7,50 eurot
Koostanud: Ragna Malm, Maiuspalu lordide laualt: Inglismaa, Šotimaa, Iirimaa, Odamees, 2003, hind: 7,00 eurot
Koostanud Ragna Malm, Itaalia köök, Odamees, 2003, hind: 7,50 eurot
E. Arunurm, M. Jaanimägi, A. Järvamägi, E. Kangur, Salme Masso, O. Relve, L. Remmelgas, A. Saa ja A. Tõnsing, Kokaraamat, Valgus, 1984, hind: 6,40 eurot
Adeline Tannbaum, Keedu- ja majapidamis-juht. 25-a. juubeli väljaanne, 1926, hind: 17,00 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised, Valgus, 1977, hind: 4,00 eurot
Anne Wilson, Tai köök, Koolibri, 2008, hind: 3,50 eurot
Peeter Kard, 33 punast suppi, Perona, 1991, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, 33 kevadsuppi, Perona, 1991, hind: 3,00 eurot
Peeter Kard, 33 šašlõkki, Perona, 1990, hind: 4,00 eurot
Anne Labrosse, Minu prantsuse toidud Eestis, Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 15,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1722 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2019 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901