Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast, 2004 Valgus

Jahimehe köök on mõeldud tagasihoidlikuks abivahendiks ulukilihast toitude valmistamisel. Meile harjumuspärastele retseptidele lisaks sisaldab raamat veel hulganisti näiteid erinevatest rahvusköökidest. Samuti on püütud meenutada mõningaid ammu unustatud retsepte meie vanaemadelt ning heita põgus pilk kunagiste ülikute kööki. Iga uluki kohta on raamatusse valitud kõige iseloomulikumad retseptid. Üsna paljud retseptid sobivad mitmele ulukile. Omaette peatükis on käsitletud ulukiliha ettevalmistamist. Valiku suurendamiseks on osa kastmeid ja lisandeid antud raamatu lõpus. Eraldi on ara toodud ka marinaadide koostisosad ja valmistamisviisid. Retseptide kokkuseadmisel on põhiarvestusalus üks kilogramm liha või üks keskmine lind või jänes. Niisamuti on ühe sibula, porgandi jms puhul mõeldud nende keskmist suurust. Võttes aluseks retseptides antud vahekorrad, võib igaüks teha ümberarvestuse vastavalt käepärast olevale lihahul-gale ja sööjate arvule. Kulinaariahuvilistel tasub meeles pidada, et ulukiliha retseptid võivad anda üllatavalt häid tulemusi koostiselt ja maitseomadustelt sarnaste koduloo-made ja -lindude puhul. Põdra- ja metssealiha võib asendada veiselihaga, metskitse- ja hirveliha kitse- ja lambalihaga, jäneseliha küüliku-ja nutrialihaga. Kanale ja kalku-nile sobib enamik kanaliste retsepte, ulukpardi ja -hane liigid on aga enamasti kõik asendatavad nende kodustatud sugulastega. Väga hea prae saab ka metssealiha retsepti järgi kergelt marineeritud ja kadakamarjadega maitsestatud taisest sealihast. Niisamuti saab maitseainete puhul (kui täpne annus pole antud) usaldada oma maitseaistinguid. Pidades silmas selles raamatus õigeks peetud põhimõtteid, võib iga perenaine või gurmaanist jahimees ka ulukiliha tarvis leida uusi isikupäraseid valmistamisviise.

Raamatu autoriks on Peeter Kard kasutatud raamatud pealkirjaga Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast on raamat kirjastuselt Valgus aastast 2004

mille on kirjutanud Peeter Kard antud 2004 aasta raamat Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast on Peeter Kard oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast vanaraamat.ee raamatupood Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast",
teema: Kokaraamatud

Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast
Pealkiri: Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast
Autor(id): Peeter Kard
Illustraator: Tõnu Tulev
Kujundaja: Kersti Tormis

Kirjastus: Valgus
Linn: Tallinn
Aasta: 2004
Originaalkeel: eesti keel

ISBN: 9985-68-151-7
Lehekülgi: 212
Trükk: 2

Seisukord: heas korras raamat, raamatukogu ja sealt mahakandmise tempel sees, sisu olemas ja korras
Mõõdud: 130 × 210 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega


Sisu:
"Jahimehe köök" on mõeldud tagasihoidlikuks abivahendiks ulukilihast toitude valmistamisel. Meile harjumuspärastele retseptidele lisaks sisaldab raamat veel hulganisti näiteid erinevatest rahvusköökidest. Samuti on püütud meenutada mõningaid ammu unustatud retsepte meie vanaemadelt ning heita põgus pilk kunagiste ülikute kööki. Iga uluki kohta on raamatusse valitud kõige iseloomulikumad retseptid. Üsna paljud retseptid sobivad mitmele ulukile. Omaette peatükis on käsitletud ulukiliha ettevalmistamist. Valiku suurendamiseks on osa kastmeid ja lisandeid antud raamatu lõpus. Eraldi on ara toodud ka marinaadide koostisosad ja valmistamisviisid. Retseptide kokkuseadmisel on põhiarvestusalus üks kilogramm liha või üks keskmine lind või jänes. Niisamuti on ühe sibula, porgandi jms puhul mõeldud nende keskmist suurust. Võttes aluseks retseptides antud vahekorrad, võib igaüks teha ümberarvestuse vastavalt käepärast olevale lihahul-gale ja sööjate arvule. Kulinaariahuvilistel tasub meeles pidada, et ulukiliha retseptid võivad anda üllatavalt häid tulemusi koostiselt ja maitseomadustelt sarnaste koduloo-made ja -lindude puhul. Põdra- ja metssealiha võib asendada veiselihaga, metskitse- ja hirveliha kitse- ja lambalihaga, jäneseliha küüliku-ja nutrialihaga. Kanale ja kalku-nile sobib enamik kanaliste retsepte, ulukpardi ja -hane liigid on aga enamasti kõik asendatavad nende kodustatud sugulastega. Väga hea prae saab ka metssealiha retsepti järgi kergelt marineeritud ja kadakamarjadega maitsestatud taisest sealihast. Niisamuti saab maitseainete puhul (kui täpne annus pole antud) usaldada oma maitseaistinguid. Pidades silmas selles raamatus õigeks peetud põhimõtteid, võib iga perenaine või gurmaanist jahimees ka ulukiliha tarvis leida uusi isikupäraseid valmistamisviise.

Hind: 14,00 EUR
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Salme Masso, Õunaraamat, Valgus, 1985, hind: 2,50 eurot
E. Arunurm, M. Jaanimägi, A. Järvamägi, E. Kangur, Salme Masso, O. Relve, L. Remmelgas, A. Saa ja A. Tõnsing, Kokaraamat, Valgus, 1984, hind: 6,00 eurot
E. Reeder, Toiduainete säilitamine kodus, Valgus, 1988, hind: 4,00 eurot
Silvia Kalvik, Eesti rahvatoite, Valgus, 1970, hind: 5,50 eurot
Peeter Kard, 33 omletti, Perona, 1990, hind: 2,50 eurot
Maire Suitsu, Minimood köögis. Kõik toidud muffinipanniga, Menu, 2013, hind: 5,00 eurot
Epp Eelmaa, Toiduainete külmutamine, Valgus, 1985, hind: 3,00 eurot
Kaljo Valgma, Ravitoitlustamine, Valgus, 1967, hind: 2,30 eurot
Jane Komussar, Beebitoitude kokaraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 11,00 eurot
Ida Savi, Saiad, pirukad, koogid, Valgus, 1983, hind: 4,50 eurot
Martha Day, Jõulutoidud, Varrak, 2005, hind: 7,00 eurot
Angeelika Kang, Lia Virkus, Maire Suitsu, Rabarberikoogid ja -magustoidud, Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 13,00 eurot
Helger Aava ja Aivar Hanson, Kokteilid pühendusega, Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 11,00 eurot
Kadri Kroon, Urvo Ugandi, Andrus Laaniste, Vein ja toit, Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 14,00 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised, Valgus, 1983, hind: 2,40 eurot
Pärnu Lahe Partnerluskogu MTÜ, Romantilise Rannatee retseptiraamat. Recipes from Pärnumaa Romantic Coastline, Pärnu Lahe Partnerluskogu, 2018, hind: 5,00 eurot
Koostaja: Pille Petersoo, Nami-Nami. Maailma maitsed, Varrak, 2013, hind: 8,00 eurot
teksti autor Birgitta Rasmusson, Kokaraamat, Sinisukk, 2000, hind: 7,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1974, hind: 2,80 eurot
Anne Wilson, Tai köök, Koolibri, 2008, hind: 3,50 eurot
Salme Masso, Salatid ja mahlajoogid, Valgus, 1969, hind: 1,50 eurot
Marju Külaots, Triinu Pääsik, Kuidas valmib argine beebigurmee?, Ajakirjade Kirjastus AS, 2017, hind: 7,00 eurot
koostanud ja toimetanud Katrin Reinmaa, Soojendavad supid. Köögivilja-, mereanni- ja lihasupid, Ühinenud Ajakirjad, 2017, hind: 5,00 eurot
Ellen Brown, Stiilne Sushi. Abiks nii algajale kui meistrile, Eesti Päevaleht, 2010, hind: 13,00 eurot
Egle Koppel, Maksa puhastamine taimetoiduga. 10 päeva toitumiskava ja retseptid maksa puhastamiseks ja kaalulangetamiseks, Kirjastus Cum Laude OÜ, 2015, hind: 11,00 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1720 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2019 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901