Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast, 2004 Valgus

Jahimehe köök on mõeldud tagasihoidlikuks abivahendiks ulukilihast toitude valmistamisel. Meile harjumuspärastele retseptidele lisaks sisaldab raamat veel hulganisti näiteid erinevatest rahvusköökidest. Samuti on püütud meenutada mõningaid ammu unustatud retsepte meie vanaemadelt ning heita põgus pilk kunagiste ülikute kööki. Iga uluki kohta on raamatusse valitud kõige iseloomulikumad retseptid. Üsna paljud retseptid sobivad mitmele ulukile. Omaette peatükis on käsitletud ulukiliha ettevalmistamist. Valiku suurendamiseks on osa kastmeid ja lisandeid antud raamatu lõpus. Eraldi on ara toodud ka marinaadide koostisosad ja valmistamisviisid. Retseptide kokkuseadmisel on põhiarvestusalus üks kilogramm liha või üks keskmine lind või jänes. Niisamuti on ühe sibula, porgandi jms puhul mõeldud nende keskmist suurust. Võttes aluseks retseptides antud vahekorrad, võib igaüks teha ümberarvestuse vastavalt käepärast olevale lihahul-gale ja sööjate arvule. Kulinaariahuvilistel tasub meeles pidada, et ulukiliha retseptid võivad anda üllatavalt häid tulemusi koostiselt ja maitseomadustelt sarnaste koduloo-made ja -lindude puhul. Põdra- ja metssealiha võib asendada veiselihaga, metskitse- ja hirveliha kitse- ja lambalihaga, jäneseliha küüliku-ja nutrialihaga. Kanale ja kalku-nile sobib enamik kanaliste retsepte, ulukpardi ja -hane liigid on aga enamasti kõik asendatavad nende kodustatud sugulastega. Väga hea prae saab ka metssealiha retsepti järgi kergelt marineeritud ja kadakamarjadega maitsestatud taisest sealihast. Niisamuti saab maitseainete puhul (kui täpne annus pole antud) usaldada oma maitseaistinguid. Pidades silmas selles raamatus õigeks peetud põhimõtteid, võib iga perenaine või gurmaanist jahimees ka ulukiliha tarvis leida uusi isikupäraseid valmistamisviise.

Raamatu autoriks on Peeter Kard kasutatud raamatud pealkirjaga Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast on raamat kirjastuselt Valgus aastast 2004

mille on kirjutanud Peeter Kard antud 2004 aasta raamat Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast on Peeter Kard oluline teos, kasutatud raamatute hulgas. Siin saad osta uusi ja kasutatud raamatuid veebipoest vanaraamat.ee vaata ka uute ja vanade raamatute nimistut Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast vanaraamat.ee raamatupood Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast
vaata plaate reklaam
Raamatu otsing
raamatRaamat "Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast",
teema: Kokaraamatud

Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast
Pealkiri: Jahimehe köök. Toite metsloomade ja -lindude lihast
Autor(id): Peeter Kard
Illustraator: Tõnu Tulev
Kujundaja: Kersti Tormis

Kirjastus: Valgus
Linn: Tallinn
Aasta: 2004
Originaalkeel: eesti keel

ISBN: 9985-68-151-7
Lehekülgi: 212
Trükk: 2

Seisukord: pisut kulunud kaaned, raamatukogu ja sealt mahakandmise templid sees, sisu olemas ja korralik
Mõõdud: 130 × 210 mm
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega


Sisu:
"Jahimehe köök" on mõeldud tagasihoidlikuks abivahendiks ulukilihast toitude valmistamisel. Meile harjumuspärastele retseptidele lisaks sisaldab raamat veel hulganisti näiteid erinevatest rahvusköökidest. Samuti on püütud meenutada mõningaid ammu unustatud retsepte meie vanaemadelt ning heita põgus pilk kunagiste ülikute kööki. Iga uluki kohta on raamatusse valitud kõige iseloomulikumad retseptid. Üsna paljud retseptid sobivad mitmele ulukile. Omaette peatükis on käsitletud ulukiliha ettevalmistamist. Valiku suurendamiseks on osa kastmeid ja lisandeid antud raamatu lõpus. Eraldi on ara toodud ka marinaadide koostisosad ja valmistamisviisid. Retseptide kokkuseadmisel on põhiarvestusalus üks kilogramm liha või üks keskmine lind või jänes. Niisamuti on ühe sibula, porgandi jms puhul mõeldud nende keskmist suurust. Võttes aluseks retseptides antud vahekorrad, võib igaüks teha ümberarvestuse vastavalt käepärast olevale lihahul-gale ja sööjate arvule. Kulinaariahuvilistel tasub meeles pidada, et ulukiliha retseptid võivad anda üllatavalt häid tulemusi koostiselt ja maitseomadustelt sarnaste koduloo-made ja -lindude puhul. Põdra- ja metssealiha võib asendada veiselihaga, metskitse- ja hirveliha kitse- ja lambalihaga, jäneseliha küüliku-ja nutrialihaga. Kanale ja kalku-nile sobib enamik kanaliste retsepte, ulukpardi ja -hane liigid on aga enamasti kõik asendatavad nende kodustatud sugulastega. Väga hea prae saab ka metssealiha retsepti järgi kergelt marineeritud ja kadakamarjadega maitsestatud taisest sealihast. Niisamuti saab maitseainete puhul (kui täpne annus pole antud) usaldada oma maitseaistinguid. Pidades silmas selles raamatus õigeks peetud põhimõtteid, võib iga perenaine või gurmaanist jahimees ka ulukiliha tarvis leida uusi isikupäraseid valmistamisviise.

Hind: 14,00 EUR
Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Pille Enden, Angeelika Kang, Lia Virkus, Salatiraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 11,00 eurot
Stressivaba kokkamine. Lihtsalt, kiirelt ja praktiliselt, Sinisukk, 2015, hind: 5,00 eurot
August Alop ja Martti Koppel, Külluslik kala, Erahariduskeskus, 2001, hind: 7,00 eurot
Karin Bojs, Hapendame hõrgutisi, Tänapäev, 2016, hind: 15,00 eurot
Adeline Tannbaum, Keedu- ja majapidamise-juht, 1924, hind: 9,00 eurot
Helger Aava ja Aivar Hanson, Kokteilid pühendusega, Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 15,00 eurot
Ann-Kristin Hallgren, Plaadikoogid, Sinisukk, 2008, hind: 17,00 eurot
koostanud Anne Kangur ; toimetanud Sirje Raenok, Prantsuse köök, Odamees, 2003, hind: 5,00 eurot
Lia Virkus, Angeelika Kang (retseptid), Maire Suitsu (tekst), Õunakoogid, Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 9,00 eurot
Vello Lään, Joogiraamat, Koolibri, 1993, hind: 7,50 eurot
Kristina-Maria Luite, Tagasipöördumine taevase Isa toidu juurde, 1992, hind: 6,00 eurot
Hilda Ottenson, Hoidised, Valgus, 1983, hind: 2,40 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat, Valgus, 1983, hind: 4,00 eurot
Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1980, hind: 4,50 eurot
koostaja Kaja Torm, 100 lemmikretsepti. Kaalujälgijad, Kaalujälgijad, 2005, hind: 9,00 eurot
Salme Masso, Laste kokaraamat, Valgus, 1985, hind: 3,50 eurot
Joy Skipper, Kerged eined, Valgus, 2008, hind: 9,00 eurot
Adeline Tannbaum. Toimetanud: Argo Sieger, Moodne perenaine, Pandekt OÜ, 2013, hind: 24,00 eurot
Pille Enden, Angeelika Kang, Maire Suitsu ja Lia Virkus, Köögiviljaraamat, Ajakirjade Kirjastus, 2006, hind: 15,00 eurot
Raili Mikk, Pille Enden, Kiirelt ja tervislikult, Ajakirjade Kirjastus, hind: 9,00 eurot
Maiasmoka küpsetised, Kaalujälgijad, 1999, hind: 6,00 eurot
August Alop, Martti Koppel, Kuldaväärt kana, Erahariduskeskus, 2000, hind: 4,50 eurot
toidud: Martti Koppel ; tegevtoimetaja Ede-Mall Jüriado, Kelmikad koogid, EHK Kirjastus, 2003, hind: 5,00 eurot
retseptid: Veronika Nuter; toimetaja Katrin Reinmaa, 76 isemoodi hoidist, Forma Media, 2014, hind: 8,00 eurot
M. Eesmaa, A. Küüsvek, S. Masso, Valik toiduretsepte, Valgus, 1974, hind: 2,80 eurot


Teema Kokaraamatud all on 1741 raamatut, vaata täielikku loendit lähemalt selle lingi kaudu!

Vanaraamat  |   E-post   |   © vanaraamat, Biblio OÜ, 2008-2020 |   Biblio OÜ Lai valik uusi ja kasutatud raamatuid, noote ja vinüülplaate Tlf:(372) 734 1901