Paprika, Peeter Kard, 1992 Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat. ee
Ostukorv

Ostukorv on tühi

Teema: Kokaraamatud
Pealkiri: Paprika
Autor(id): Peeter Kard

Kirjastus:
Linn:
Aasta: 1992
Originaalkeel: eesti keel
Lehekülgi: 8
Sari: Koduaed ja köök

Seisukord: normaalses korras raamat
Suurus: tavaformaadis, pehmete kaantega

Sisu:
Paprika (Capsicum annuum L.) on eriti väärtuslik maitsetaim ja köögivili. Paprika viljad ehk nn. kaunad sisaldavad karotiini ja C-vitamiini rohkem kui kõik teised aedviljad.
Paprika on pika kasvuajaga, sooja- ja valgusenõudlik taim. Ta pärineb Lõuna-Ameerikast ja avamaalt võib meie tingimustes saaki saada vaid väga soojal suvel. Katmikalal ja toasoojuses edeneb paprika aga hästi.
Maitseomadustelt jagatakse paprikasordid kahte rühma. Kibedaks ehk vürtspaprikaks ja mahedaks aedviljana käsutatavaks aedpaprikaks.
Jahvatatud paprikakaunu ehk lihtsalt paprikat lisatakse toitudele valmistamise ajal. Lauapipra asendajaks paprika ei sobi. Paprikat on nimetatud ka türgi pipraks, punaseks pipraks, cayenneks, chilliks, piperoniks, kaunpipraks, ungari pipraks jne. Kibedaid, suure kapsaitsiinisisaldusega vürtspaprikakaunu lisatakse toitudele ja hoidistele ka tervelt, kuivatatult või värskelt, Väikeste kauntega vürtspaprikaid kasvatatakse meil laialdaselt toas maitse- ja ilutaimena.
Poolkibedaid ja suuremate kauntega paprikasorte kasutatakse analoogiliselt vürtspaprikale. Neist saab ka väga maitsvaid hoidiseid. Tuntumad sordid on bulgaarlaste piperonid ja ungarlaste kirsspaprikad.
Kuni paarisaja grammi raskusteks kasvavad aedpaprikakaunad. Olenevalt sordist on need tehnilises küpsuses rohelised, kol-lased või punased. Tuntakse ka nimetuste mahepaprika, salat-paprika ja magus-paprika all. Meil nimetatakse viimasel ajal ka magusaks pipraks, kuigi ta ei ole üldse magus ja mitte pipra sugulanegi.
Aedpaprikat kuivatatakse, soolatakse, marineeritakse ja hapendatakse. Värskeid ja kuivatatud aedpaprikakaunu lisatakse suppidele ja hautistele. Värskeid aedpaprikaid ja hoidiseid käsutatakse salatite ja leivakatete valmistamiseks. Väga populaarsed on täidetud aedpaprikad. Marineeritud aedpaprika on aga tõeline delikatess.

Hind: - Hetkel on otsas*

*Loe lähemalt ootenimekirja lisamise võimaluse kohta.

Otsing autori järgi:

Peeter Kard, Kehva aja kokaraamat,
Perona, 1991, hind: 3,00 eurot

Peeter Kard, 33 sousti,
Perona, 1991, hind: 3,00 eurot

Peeter Kard, 33 toitu kloostri moodi,
Perona, 1991, hind: 2,00 eurot

Peeter Kard, 33 keeksi,
Perona, 1990, hind: 2,00 eurot

Peeter Kard, 33 punast suppi,
Perona, 1991, hind: 3,00 eurot

Peeter Kard, Kalamehe köök,
Valgus, 1997, hind: 8,00 eurot

Peeter Kard, Aeduba,
1992, hind: 1,50 eurot

Peeter Kard, 33 pannkooki,
Perona, 1992, hind: 2,30 eurot

Peeter Kard, 33 kevadsuppi,
Perona, 1991, hind: 3,00 eurot

Peeter Kard, Salateid ja suupisteid,
Varrak, 1991, hind: 3,00 eurot

Peeter Kard, Puljongid & pirukad,
Varrak, 1992, hind: 2,80 eurot

Peeter Kard, 33 omletti,
Perona, 1990, hind: 2,50 eurot

Peeter Kard, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 7,50 eurot

Peeter Kard, Hoidised puuviljadest,
1991, hind: 3,00 eurot

Peeter Kard, 33 külma suvesuppi,
Perona, 1991, hind: 2,00 eurot

Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Maire Vesingi, Tervise hoidmise toidud 3. Laktoosita. Kaseiinita. Gluteenita,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 24,00 eurot

Mari-Liis Ilover, Maitsev,
Ajakirjade Kirjastus, 2013, hind: 15,00 eurot

Lia Virkus ja Pille Enden, Õunatoidud. Salatist magusani,
Ajakirjade Kirjastus, 2014, hind: 8,50 eurot

Tuuli Mathisen, Kiired hommikusöögid,
Ajakirjade Kirjastus, 2015, hind: 8,50 eurot

Koostanud Siiri Lelumees ja Liisa Pakosta, Koka-aabits. Eesti toit + DVD,
Suur Eesti Raamatuklubi, 2006, hind: 12,00 eurot

Wendy Hobson, 1000 klassikalist toiduretsepti,
Ersen, 2002, hind: 9,00 eurot

Arja Lindstedt, Parimad salatid,
Sinisukk, 1997, hind: 8,00 eurot

Jane Komussar, Beebitoitude kokaraamat,
Ajakirjade Kirjastus, 2009, hind: 14,00 eurot

Toimetanud: Anu Jõesaar; Retseptid: Pille Enden, Eesti piim. Eesti Piimaliidu raamat. Estonian milk,
Ajakirjade Kirjastus, 2005, hind: 7,00 eurot

Heidi Vihma, Koduköögi meistriklass 2. Retseptid, nõuanded ja nipid koduseks söögitegemiseks. Toit & Trend,
Menu Kirjastus, 2014, hind: 16,00 eurot



Kokaraamatud all on 1893 raamatut. Klõpsa siia, et näha täielikku loendit!
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 35 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Üheskoos lugejatega
Kataloogi täiendamisel oleme eelkõige lähtunud  huvipakkuvatest väljaannetest. Võimalik on raamatuid osta veebilehe kaudu ja plaan on pakkuda edaspidi veelgi lisaks võõrkeelset kirjandust.

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 


www.vanaraamat.ee © 2020 Biblio OÜ » Kasutatud raamatud