Paprika, Peeter Kard, 1992 Klõpsa siia , et näha täielikku loendit! Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat. ee
Alates 11. märtsist saab poodi tellitud pakke kätte endiselt tööajal E-R 10-18.00 ja L 10-16.00. Kaupluse ukse tagant helista tel. 734 1901. Pakiga posti teel saatmine toimib tavapäraselt.
Ostukorv

Ostukorv on tühi

Teema: Kokaraamatud
Pealkiri: Paprika
Autor(id): Peeter Kard

Kirjastus:
Linn: Pärnu
Aasta: 1992
Originaalkeel:
Lehekülgi: 8
Sari: Koduaed ja köök

Seisukord: selg köitest katkine, sisu olemas ja loetav

Mõõdud: 140 × 188 mm
Suurus: tavaformaat, pehme köide

Sisu:
Paprika (Capsicum annuum L.) on eriti väärtuslik maitsetaim ja köögivili. Paprika viljad ehk nn. kaunad sisaldavad karotiini ja C-vitamiini rohkem kui kõik teised aedviljad.
Paprika on pika kasvuajaga, sooja- ja valgusenõudlik taim. Ta pärineb Lõuna-Ameerikast ja avamaalt võib meie tingimustes saaki saada vaid väga soojal suvel. Katmikalal ja toasoojuses edeneb paprika aga hästi.
Maitseomadustelt jagatakse paprikasordid kahte rühma. Kibedaks ehk vürtspaprikaks ja mahedaks aedviljana käsutatavaks aedpaprikaks.
Jahvatatud paprikakaunu ehk lihtsalt paprikat lisatakse toitudele valmistamise ajal. Lauapipra asendajaks paprika ei sobi. Paprikat on nimetatud ka türgi pipraks, punaseks pipraks, cayenneks, chilliks, piperoniks, kaunpipraks, ungari pipraks jne. Kibedaid, suure kapsaitsiinisisaldusega vürtspaprikakaunu lisatakse toitudele ja hoidistele ka tervelt, kuivatatult või värskelt, Väikeste kauntega vürtspaprikaid kasvatatakse meil laialdaselt toas maitse- ja ilutaimena.
Poolkibedaid ja suuremate kauntega paprikasorte kasutatakse analoogiliselt vürtspaprikale. Neist saab ka väga maitsvaid hoidiseid. Tuntumad sordid on bulgaarlaste piperonid ja ungarlaste kirsspaprikad.
Kuni paarisaja grammi raskusteks kasvavad aedpaprikakaunad. Olenevalt sordist on need tehnilises küpsuses rohelised, kol-lased või punased. Tuntakse ka nimetuste mahepaprika, salat-paprika ja magus-paprika all. Meil nimetatakse viimasel ajal ka magusaks pipraks, kuigi ta ei ole üldse magus ja mitte pipra sugulanegi.
Aedpaprikat kuivatatakse, soolatakse, marineeritakse ja hapendatakse. Värskeid ja kuivatatud aedpaprikakaunu lisatakse suppidele ja hautistele. Värskeid aedpaprikaid ja hoidiseid käsutatakse salatite ja leivakatete valmistamiseks. Väga populaarsed on täidetud aedpaprikad. Marineeritud aedpaprika on aga tõeline delikatess.

Märksõnad:
köögiviljatoidud
toiduvalmistamine
toiduretseptid

Sari: Koduaed ja köök

Hind: - Hetkel on otsas*

*Jäta enda märge ootenimekirja, siis saame sulle eelisjärjekorras saata teavituse kui raamat on jälle saadaval.

Otsing autori järgi:

Peeter Kard; toimetanud Ingrid Sõnajalg, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 9,00 eurot

Peeter Kard, Hoidised aedviljadest,
kirjandusühistu Teadus, 1992, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Vene köök. Sakusmendid,
Valgus, 2001, hind: 5,00 eurot

Peeter Kard, 33 punast suppi,
Perona, 1991, hind: 5,00 eurot

Peeter Kard, Soome köök,
1992, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, 33 šašlõkki,
Perona, 1990, hind: 5,00 eurot

Peeter Kard, Kotletid & kastmed,
Varrak, 1993, hind: 7,00 eurot

Peeter Kard, 33 keeksi,
Perona, 1990, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, 33 pannkooki,
Perona, 1992, hind: 3,00 eurot

Peeter Kard, 33 sousti,
Perona, 1991, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Puljongid & pirukad,
Varrak, 1992, hind: 4,00 eurot

Peeter Kard, Jahimehe köök. Toite ulukilihast,
Valgus, 1992, hind: 15,00 eurot

Teema Kokaraamatud alla viimati lisatud:

Elle Reeder, Hoidistamine,
Valgus, 1993, hind: 4,00 eurot

Maimu Eesmaa, Aliide Küüsvek, Salme Masso, Valik toiduretsepte,
Valgus, 1980, hind: 3,00 eurot

Maire Suitsu, Kevadpühade piduroad,
Varrak, 2011, hind: 11,00 eurot

Aive Luigela, Hoidised,
Varrak, 2010, hind: 21,00 eurot

Peeter Kard; toimetanud Ingrid Sõnajalg, Ungari köök,
Varrak, 1994, hind: 9,00 eurot

Amanda Cross, Charmaine Yabsley, Tervistavad joogid. 60 tervise kosutajat,
Maalehe Raamat, 2011, hind: 15,00 eurot

Wend/Priit Kuusk. Toimetanud Mart Kuusk, Köögiorja päevaraamat,
Eesti Ekspressi Kirjastus, 2008, hind: 15,00 eurot

Felix Kala, Tea, mida sööd. Toidu lisaainete välimääraja,
Haigur OÜ, 2011, hind: 7,00 eurot

Angeelika Kang, Lia Virkus, Šokolaad. Lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni,
Ajakirjade Kirjastus, 2010, hind: 20,00 eurot

Linda Petti, Kokaraamat poissmeestele,
1991, hind: 2,50 eurot



Kokaraamatud all on 2225 raamatut. Klõpsa siia, et näha täielikku loendit!
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee
Paprika, Peeter Kard, 1992 | vanaraamat.ee

Kasutatud raamatud
Alates 1999. aastast järjest täienenud raamatukataloog sisaldab täna üht Eesti kõige hoolikamalt valitud, sisukaimat kollektsiooni, mis pakub raamatusõpradele ehedaimat lugemisrõõmu.

Üle 47 000 väljaande
Kui tüüpilises raamatupoes on tavapäraselt müügil umbes 3000 raamatut, siis Vanaraamatu antikvariaat pakub lugejaile suuremat valikut, sest müüme kasutatud raamatuid erinevatest kümnenditest.

Raamatute tellimine
Kõiki kataloogis müügil olevaid väljaandeid saad mugavalt tellida veebilehe kaudu.
Veebist ostmise juhend
Tellimistingimused
Privaatsustingimused

Kontaktandmed
Biblio OÜ, reg.nr. 10598332,
Raamatupood: Riia 5, Tartu, 51010 Eesti
Veebikataloog: www.vanaraamat.ee
Kontakttelefon (+372) 7 341 901
E-mail: 

 


www.vanaraamat.ee © 2024 Biblio OÜ » Kvaliteetsed kasutatud raamatud