Teema: Kokaraamatud
Pealkiri:
Raamat maitsvast ja tervislikust toidustAutor(id): Toimetanud: Salme Masso
Kirjastus: Eesti Riiklik Kirjastus
Linn: Tallinn
Aasta: 1955
Originaalkeel: vene keel
Tõlkija: S. Vitsur
Lehekülgi: 404
Seisukord: pisut kulunud kaaned ja veidi katkine selg, pisut katkine köide, sees pühendus, sisu normaalses korras
Mõõdud: 208 × 267 mm
Suurus: suures formaadis, kõvade kaantega
Sisu:
RAAMAT ASUB LAOS, SAADAVAL 1-3 PÄEVA JOOKSUL. 026
-Eessõna
-Külluse loomiseks
-Ratsionaalse toitlustamise põhialused
-Roogade valik hommikueineks, lõuna- ja õhtusöögiks
-Lõunasöögi valmistamine
-Lauakatmine
-Köök
-Vajalike kööginõude näidisvalik
-Mõningate toiduainete kaalu ja mahu võrdlustabel
-Tabel toiduainete vitamiinisisalduse kohta
-Tabel C-vitamiini säilivuse kohta toiduainete kulinaarsel töötlemisel
-Külmad road ja suupisted
-Puljongid ja supid sh püreesupid
-Kala (eeltöötlemine ja toidud)
-Liha (eeltöötlemine ja toidud) sh kastmed liharoogadele ning toidud kodu- ja metslindudest
-Köögiviljad ja seened
-Road tangudest ja jahust
-Road aedubadest, hernestest ja läätsedest
-Piima- ja munaroad
-Tainatooted
-Magusroad
-Laste toitlustamine
-Naiste toitlustamine raseduse ja imiku rinnaga toitmise perioodil
-Ravitoitlustamine: toidud maohaiguste, sooltehaiguste, maksahaiguste, südame- ja neeruhaiguste ning hüpertoonia korral, rasvumise ja suhkruhaiguse korral, toidud pärast raskeid haigusi ja operatsioone esineva kurnatuse korral, hematogeeniga toidud kehvveresuse ja alatoitluse korral, toidud toore maksa ja luuüdiga.
-Keedised, äädikahoidised, hapendatud hoidised
-Eesti rahvusroad ja veel mõningaid meil üldtuntud roogasid sh kalade soolamine
kokaraamatud
Hind:
18,00 EURTeema
Kokaraamatud alla viimati lisatud:
Retseptid ja tekst: Harri Ilves, Grillime aasta ringi,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 10,00 eurot
Tekst ja retseptid ning toidud valmistanud ja pildile seadnud: Maido Maiste, Meelis Maiste, Maiste söömingute aeg. Kodune gurmee,
Ajakirjade Kirjastus, 2007, hind: 8,00 eurot
Herbert Feldkamp, Annegret Weilandt, Kodused pasteedid ja terriinid,
Tormikiri, 2003, hind: 10,00 eurot
Harri Ilves, Kala ja mereannid,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 9,00 eurot
Maire Suitsu, Raili Mikk, Sõbraks sojaga,
Ajakirjade Kirjastus, 2008, hind: 8,00 eurot
Ahjus küpsetatud linnuliha,
International Masters Publishers AB, 2009, hind: 6,00 eurot
Grillitud toidud,
International Masters Publishers AB, 2012, hind: 5,00 eurot
Retsepte piimast,
Eesti Piimandusmuuseum, 2012, hind: 4,00 eurot
Nadežda Kaarma, Nadja koogid,
Menu, 2011, hind: 10,00 eurot
Mart Vabar, Küüslauk koduaias ja -köögis,
Aabitsakukk, 2007, hind: 5,00 eurot
Kokaraamatud all on 2245 raamatut. Klõpsa
siia, et näha täielikku loendit!